Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Προσφορές για το Πανεπιστήμιο: τμήμα του παλαιού νοσοκομείου για εστία και ένα οικόπεδο από τον Γλύπτη Θόδωρο

palaio-nosokomeio

Στην ημερίδα που έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα στο Αγρίνιο αναφορικά με το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων της πόλης, αποφασίστηκε να συσταθεί άμεσα Επιτροπή με την συμμετοχή όλων των φορέων του νομού και δημοσιογράφων προκειμένου να συναντηθεί, τις προσεχείς ημέρες, με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, προκειμένου να συζητήσει εκ νέου μαζί του το όλο θέμα και να ακούσει τις προτάσεις και το σχέδιο του.
Στη ημερίδα ωστόσο παρά τις εντάσεις, τις διαφωνίες και τις αιχμές ακούστηκαν και… προσφορές τις οποίες επισημαίνει η ανακοίνωση του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα, ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μιχ Ζαμπάρας με μήνυμά του γνωστοποίησε ότι παραχωρείται το 70% των εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου του Αγρινίου για την δημιουργία φοιτητικής εστίας, για την οριστική επίλυση του προβλήματος της στέγασης, δίπλα μάλιστα σε χώρο που θα λειτουργήσει Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς, τόνισε ότι προς διευκόλυνση του όλου εγχειρήματος η Ένωση προσφέρει δωρεάν για ένα εξάμηνο της κτιριακές εγκαταστάσεις για στέγαση του ενός Πανεπιστημιακού Τμήματος, ενώ μέχρι σήμερα η Ένωση δεν έχει εισπράξει ενοίκια αξία 270.000 ευρώ.
Χαρακτηριστική ήταν και η παρουσία στην ημερίδα του διεθνούς φήμης Αιτωλοακαρνάνα καθηγητή – γλύπτη Θόδωρου, ο οποίος στην παρέμβασή ανέφερε: « Θέλω το Πανεπιστήμιο στον τόπο μου να αποκτήσει ρίζες. Θέλω να εμπεδωθεί η Παιδεία στον τόπο και στον χρόνο. Προς το σκοπό αυτό δωρίζω ένα οικόπεδο προκειμένου να γίνει ένα Κέντρο Σύγχρονης Γλυπτικής και Περιβάλλοντος.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.