Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Προσκυνηματική εκδρομή του “Συλλόγου Κυριών Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου” στον Προυσό

Ο “Σύλλογος Κυριών Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου” το Σάββατο 3 Οκτωβρίου πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή της Παναγίας Προυσιωτισσας. Η ανακοίνωση του Ι. Ν. Αγίας Τριάδας Αγρινίου αναφέρει  τα εξής:

“Το πρωί του Σαββάτου έγινε αναχώρηση απο το Αγρίνιο με προορισμό τον ιερό και ιστορικό τόπο της Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσιωτισσης, όπου προσκυνήσαμε και προσευχηθηκαμε στην θαυματουργό εικόνα της Παναγίας.

Στη συνέχεια επισκεφθηκαμε το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας για φαγητό και περιήγηση και το απόγευμα πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Την εκδρομή συνόδευσαν ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τριάντης και ο Ιεροκήρυκας και Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Μακάριος Αντωνόπουλος.

Η καθιερωμένη ετήσια προσκυνηματική εκδρομή αποτελεί μια ευλογημένη συνήθεια του “Συλλόγου Κυριών Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου” προς την Παναγία μας την Προυσιωτισσα, αντίγραφο της οποίας βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου προς ευλογία των πιστών και για να θυμίζει στον ευσεβή λαό της πόλεως μας, το θαύμα της θεραπείας απο την γρίπη, που επετέλεσε η ιερά εικόνα της Παναγίας της Προυσιωτισσας, οταν το 1918 η επιδημία της γρίπης είχε σκορπίσει τον θάνατο στη περιοχή του Αγρινίου.

Ευχόμαστε η Παναγία να είναι βοήθεια σε όλους μας!”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.