Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 στο Αγρίνιο. Πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση και είναι απαραίτητη η κατανόήση και συνεργασία των οδηγών.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add AgrinioNews.gr on Google ↗Το ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 κορυφώνεται την Τετάρτη 6 Μαΐου στο Αγρίνιο, με τον πρώτο μεγάλο τερματισμό να αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών.
Στο πλαίσιο της ασφαλούς διεξαγωγής του αγώνα, η Τροχαία Αγρινίου ανακοίνωσε στοχευμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καλώντας το κοινό σε κατανόηση και συνεργασία.
Την ημέρα του αγώνα (Τετάρτη 6 Μαΐου), θα εφαρμοστούν προσωρινές και κυλιόμενες διακοπές κυκλοφορίας σε βασικούς οδικούς άξονες:
Κέντρο Αγρινίου (14:30 – 16:15)
• Χαριλάου Τρικούπη (από 25ης Μαρτίου έως Ανδρέα Παναγοπούλου και κάθετες οδοί)
• Μακρή (από Δαγκλή έως Πάνου Σούλου)
• Βαρνακιώτη (σε όλο το μήκος)
• Δεληγιώργη (σε όλο το μήκος)
• Μπαϊμπά (σε όλο το μήκος)
• Εθνικής Αντίστασης (σε όλο το μήκος)
• Στην ευρύτερη περιοχή, κυλιόμενες διακοπές θα εφαρμοστούν στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Θέρμου, στην οδό Αβόρανης και στην Επαρχιακή Οδό Παναιτωλίου – Καινούργιου.
• Στην Ιόνια Οδό θα πραγματοποιηθούν προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας και περιορισμοί στους κόμβους Αγρινίου Βόρειο, Αμφιλοχίας, Αμβρακίας/Πρέβεζας και Κομποτίου, κατά τη διέλευση των αθλητών.
Παράλληλα, ισχύει απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε επιλεγμένες οδούς από τις προηγούμενες ημέρες και κατά τη διάρκεια του αγώνα, για τη διευκόλυνση της διοργάνωσης.
Η Τροχαία Αγρινίου απευθύνει θερμή παράκληση προς τους πολίτες:
• να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο κέντρο κατά τις ώρες διεξαγωγής του αγώνα,
• να ακολουθούν τις οδηγίες των αστυνομικών και της προσωρινής σήμανσης,
• να προγραμματίζουν έγκαιρα τις διαδρομές τους, επιλέγοντας εναλλακτικές οδούς.
Οι ρυθμίσεις θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα και θα αίρονται σταδιακά με την ολοκλήρωση της διέλευσης των αθλητών.
Η συμβολή όλων θεωρείται καθοριστική, ώστε το ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 να ολοκληρωθεί με ασφάλεια και επιτυχία, αναδεικνύοντας το Αγρίνιο ως σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό και τη φιλοξενία.
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Αγρίνιο και την Ιόνια Οδό για το ΔΕΗ Tour of Hellas
Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διεξαγωγής του «Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2026», θα εφαρμοστούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως εξής:
Για απαγόρευση Στάσης και Στάθμευσης ενημέρωσαν οι αστυνομικές αρχές:
Από σήμερα, Δευτέρα 04-05-2026 (ώρα 22:00) έως την Τετάρτη 06-05-2026 (ώρα 18:00):
Στις οδούς Μακρή (τμήμα από Δεληγιώργη έως Πάνου Σούλου) και Χαριλάου Τρικούπη (τμήμα από Ανδρέα Παναγοπούλου έως Δημάδη).
Την Τετάρτη 06-05-2026 (ώρες 14:15 – 16:15):
Στις οδούς: Βαρνακιώτη, Δεληγιώργη, Μπαϊμπά, Εθνικής Αντίστασης, Αβόρανης και τμήματα των οδών Χαριλάου Τρικούπη, Ε.Ο. Αγρινίου – Θέρμου και Επ. Οδού Παναιτωλίου – Καινούργιου.
Σταδιακή – Κυλιόμενη Διακοπή Κυκλοφορίας Οχημάτων την Τετάρτη 06-05-2026
- Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων:
- 13:30 – 16:15: Από τα σύνορα με τη Δ.Α. Άρτας (χ/θ 139+000) έως τον κόμβο Δ.Α.Κ. (χ/θ 69+700), και στα δύο ρεύματα.
- 14:30 – 16:15: Από τον κόμβο Δ.Α.Κ. έως τον κυκλικό κόμβο «ΤΣΙΓΚΑ» (χ/θ 67+500), μόνο στο ρεύμα προς Αντίρριο.
- 14:30 – 16:15: Από τον κυκλικό κόμβο «ΤΣΙΓΚΑ» έως τον κυκλικό κόμβο «Ερμίτσας» (χ/θ 63+500), και στα δύο ρεύματα.
- Εντός της πόλης του Αγρινίου (14:30 – 16:15):
- Ισόπεδος Κυκλικός Κόμβος «ΤΣΙΓΚΑ»: Στο τμήμα του δακτυλίου μεταξύ των οδών Αρχιμήδου και Χαριλάου Τρικούπη.
- Οδός Μακρή: Από την οδό Δαγκλή έως την οδό Πάνου Σούλου.
- Οδός Χαριλάου Τρικούπη: Από την οδό 25ης Μαρτίου έως την οδό Ανδρέα Παναγοπούλου (συμπεριλαμβανομένων των καθέτων οδών έως την πρώτη παράλληλο).
- Οδός Βαρνακιώτη: Σε όλο το μήκος της.
- Οδός Δεληγιώργη: Σε όλο το μήκος της.
- Οδός Μπαϊμπά: Σε όλο το μήκος της.
- Οδός Εθνικής Αντίστασης: Σε όλο το μήκος της.
- Λοιπό Οδικό Δίκτυο (14:30 – 16:15):
- Ε.Ο. Αγρινίου – Θέρμου: Από την αρχή της οδού έως τη συμβολή με τη δημοτική οδό Αβόρανης (χ/θ 2+500).
- Δημοτική Οδός Αβόρανης: Σε όλο το μήκος της.
- Επαρχιακή Οδός Παναιτωλίου – Καινούργιου: Από τη συμβολή με την οδό Αβόρανης έως τον κυκλικό κόμβο «Ερμίτσας».
Γ. Απαγόρευση Στάσης και Στάθμευσης την Τετάρτη 06-05-2026 (14:15 – 16:15)
Η απαγόρευση ισχύει για τις κάτωθι οδούς:
- Χαριλάου Τρικούπη (από τον ισόπεδο κόμβο έως την οδό Δημάδη).
- Βαρνακιώτη (σε όλο το μήκος).
- Δεληγιώργη (σε όλο το μήκος).
- Μπαϊμπά (σε όλο το μήκος).
- Εθνικής Αντίστασης (σε όλο το μήκος).
- Ε.Ο. Αγρινίου – Θέρμου (από χ/θ 0+001 έως χ/θ 3+500).
- Οδός Αβόρανης (σε όλο το μήκος).
- Επαρχ. Οδός Παναιτωλίου – Καινουργίου (από οδό Αβόρανης έως κόμβο «Ερμίτσας»).
Δ. Γενικές Οδηγίες
- Εκτροπές: Η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών, σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
- Εξαιρέσεις: Οι ρυθμίσεις δεν ισχύουν για οχήματα άμεσης επέμβασης (ΕΛ.ΑΣ., Π.Υ., Ε.Κ.Α.Β.) και οχήματα της διοργάνωσης.
- Διάρκεια: Τα χρονικά διαστήματα ενδέχεται να τροποποιηθούν ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και τη ροή του αγώνα.









