Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Προσπάθεια ώστε Αιτωλοακαρνάνες να βρουν τα οστά των πεσόντων συγγενών τους στην Αλβανία

Προσπάθεια ώστε Αιτωλοακαρνάνες να βρουν τα οστά των πεσόντων συγγενών τους στην Αλβανία
Μια ιστορική εκκρεμότητα άρχισε να διευθετείται το πρωί στα στενά της Κλεισούρας, όπου έπειτα από 77 χρόνια τα πρώτα οστά Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν πολεμώντας στα βουνά της Αλβανίας είδαν το φως του ήλιου. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστούν οι διαδικασίες εκταφής, ταυτοποίησης και ταφής σε νεκροταφεία των περίπου 8.000 άταφων νεκρών στρατιωτών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο το 1940-41.-Μια ιστορική εκκρεμότητα άρχισε να διευθετείται το πρωί στα στενά της Κλεισούρας, όπου έπειτα από 77 χρόνια τα πρώτα οστά Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν πολεμώντας στα βουνά της Αλβανίας είδαν το φως του ήλιου. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστούν οι διαδικασίες εκταφής, ταυτοποίησης και ταφής σε νεκροταφεία των περίπου 8.000 άταφων νεκρών στρατιωτών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο το 1940-41. -Μια ιστορική εκκρεμότητα άρχισε να διευθετείται το πρωί στα στενά της Κλεισούρας, όπου έπειτα από 77 χρόνια τα πρώτα οστά Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν πολεμώντας στα βουνά της Αλβανίας είδαν το φως του ήλιου. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστούν οι διαδικασίες εκταφής, ταυτοποίησης και ταφής σε νεκροταφεία των περίπου 8.000 άταφων νεκρών στρατιωτών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο το 1940-41. -Μια ιστορική εκκρεμότητα άρχισε να διευθετείται το πρωί στα στενά της Κλεισούρας, όπου έπειτα από 77 χρόνια τα πρώτα οστά Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν πολεμώντας στα βουνά της Αλβανίας είδαν το φως του ήλιου. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστούν οι διαδικασίες εκταφής, ταυτοποίησης και ταφής σε νεκροταφεία των περίπου 8.000 άταφων νεκρών στρατιωτών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο το 1940-41. -kathimerini.gr
Μια ιστορική εκκρεμότητα άρχισε να διευθετείται το πρωί στα στενά της Κλεισούρας, όπου έπειτα από 77 χρόνια τα πρώτα οστά Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν πολεμώντας στα βουνά της Αλβανίας είδαν το φως του ήλιου. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστούν οι διαδικασίες εκταφής, ταυτοποίησης και ταφής σε νεκροταφεία των περίπου 8.000 άταφων νεκρών στρατιωτών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο το 1940-41. -Πληροφορίες kathimerini.gr.

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε προ ημερών η είδηση πως στα στενά της Κλεισούρας της Αλβανίας έγινε η εκταφή των οστών δύο Ελλήνων, πεσόντων στρατιωτών του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-41.Μια εξέλιξη απόρροια της συμφωνίας του περασμένου Νοεμβρίου ανάμεσα σε Αθήνα και Τίρανα.
Οι εργασίες ξεκίνησαν υπό την παρουσία μεικτής ελληνοαλβανικής επιτροπής και υπολογίζεται ότι θα πάρει αρκετό καιρό ώσπου να εκταφούν, να ταυτοποιηθούν και εντέλει να ταφούν στα νεκροταφεία που θα προσδιοριστούν γι’ αυτό τον σκοπό τα οστά περίπου 8.000 Ελλήνων στρατιωτών που αποτελούν τους τελευταίους άταφους νεκρούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Πολλοί εκ των νεκρών βέβαια (περίπου 520) ήταν Αιτωλοακαρνάνες και προφανώς πρόκειται για μια ευκαιρία των απογόνων τους να βρουν τα οστά τους και να ακολουθήσει η ταφή που αρμόζει στους πεσόντες ήρωες.
Για το λόγο αυτό ο Σγος ε.α. Μιχαήλ Πολυμιάδης απευθύνει έκκληση,μέσω το agrinionews.gr, προς ανεύρεση συγγενών πεσόντων ηρώων του νομού και της ευρύτερης περιοχής, τονίζοντας πως έχει ξεκινήσει η συλλογή αίματος 3cc.απο συγγενείς των ηρώων όλης της Ελλάδος. Το αίμα που θα αποσταλεί θα δημιουργήσει μια βάση δεδομένων (DNA) η οποία θα συγκρίνεται με την υπάρχουσα βάση από τα οστά των πεσόντων.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Πολυμιάδης, ο συγγενής δύναται να έρχεται σε επικοινωνία μαζί του (τηλ. 26820 29710- κιν. 6983505856) για να του γνωρίσει στοιχεία για τον ήρωα του που θα περιέχονται στην αίτηση του . «Θα του αποστέλλω με email ή φαξ την αίτηση. Αφού την συμπληρώσει θα την στείλει με φαξ στο Γενικό Επιτελείο Στρατού .Το Επιτελείο θα εγκρίνει την αίτηση και θα ειδοποιεί το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο το οποίο θα έλθει σε επαφή με τον συγγενή για την αποστολή του δείγματος» αναφέρει ο κ. Πολυμιάδης επισημαίνοντας όταν η λήψη του αίματος θα γίνεται σε οποιοδήποτε στρατιωτικό νοσοκομείο δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση προς τον δότη.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

006

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.