Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Προστασία α΄ κατοικίας: Σκέψεις για επιδότηση στέγασης στους δανειολήπτες

Προστασία α΄ κατοικίας: Σκέψεις για επιδότηση στέγασης στους δανειολήπτες

Το επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη για το OPEN TV, θα είναι πολύ κρίσιμο για το πλαίσιο προστασίας των υπερχρεωμένων μέσω του λεγόμενου νέου πτωχευτικού δικαίου

Το ενδεχόμενο να καθιερωθεί ένα ειδικό επίδομα στέγασης που θα δοθεί ως αντίβαρο για την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών από την 1η Μαΐου (οπότε και αρχίζουν οι πλειστηριασμοί) εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Στις 30 Απριλίου κλείνει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών και ρύθμισης στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας και υπάρχουν φόβοι στους πολίτες για κύμα πλειστηριασμών.

Από την πλευρά της κυβέρνησης καθησυχάζουν ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Μάλιστα, πηγή του οικονομικού επιτελείου σημείωνε το μεσημέρι ότι «υπάρχει η πολιτική βούληση να ελαχιστοποιηθεί ο δυνητικός κίνδυνος μαζικών πλειστηριασμών».

Το επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη για το OPEN TV, θα είναι πολύ κρίσιμο για το πλαίσιο προστασίας των υπερχρεωμένων μέσω του λεγόμενου νέου πτωχευτικού δικαίου. Στο πλαίσιο αυτό, μια από τις προστάσεις που έχει πέσει στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου ως αντίβαρο για την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι η θέσπιση ενός νέου επιδόματος για τους οικονομικά ευάλωτους Το επίδομα αυτό θα μπορεί να πάρει τη μορφή επιδόματος ενοικίου για την παραμονή του δανειολήπτη στην πρώτη κατοικία του ή επιδόματος με το οποίο θα εξυπηρετείται μέρος της μηνιαίας δόσης του στεγαστικού δανείου.

ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.