Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τις παγίδες του καλοκαιριού, με την φροντίδα των κομμωτηρίων της Αγίας Παρασκευής

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τις παγίδες του καλοκαιριού, με την φροντίδα των κομμωτηρίων της Αγίας Παρασκευής

Αν δεν θέλετε να σας βρει ο Σεπτέμβρης με έντονο πρόβλημα τριχόπτωσης, προστατέψτε τα μαλλιά σας από τη βλαβερή επίδραση του ήλιου, από το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας, και περιποιηθείτε τα με τα ανάλογα προϊόντα φροντίδας που θα βρείτε στα κομμωτήρια.

Η υπεριώδης ακτινοβολία σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας, θαμπώνουν και αγριεύουν τα μαλλιά, στερώντας τους την υγιή όψη. Σε μικρές δόσεις ο ήλιος είναι ευεργετικός, καθώς ενισχύει την ανάπτυξή τους, σε μεγάλες όμως δόσεις τα ευαισθητοποιεί και τα «καίει» (αυτός είναι άλλωστε κι ένας από τους λόγους που ευθύνονται για την έξαρση των κρουσμάτων τριχόπτωσης που παρατηρείται το φθινόπωρο).

ΑΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΠΑΡΑ

Αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά, η αφυδάτωση που προκαλεί ο ήλιος μάλλον θα τα βοηθήσει, καθώς θα μειωθούν αρκετά οι εκκρίσεις σμήγματος και τα μαλλιά σας δεν θα «λαδώνουν» τόσο γρήγορα. Μη χρησιμοποιήσετε όμως το γεγονός αυτό ως δικαιολογία για να ξεροψήνεστε με τις ώρες στον ήλιο!

Όχι μόνο θα κάνετε γενικότερα κακό στον εαυτό σας, αλλά θα «εξασφαλίσετε» και το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς η υπερβολική θερμότητα δραστηριοποιεί τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων.

ΑΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΗΡΑ

Αν τα μαλλιά σας είναι από τη φύση τους ξηρά, το καλοκαίρι αφυδατώνονται ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα οι τρίχες να χάνουν τη στιλπνότητά τους και να σπάνε πολύ εύκολα. Είναι απαραίτητο λοιπόν να προστατεύετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας με κάποιο ειδικό προϊόν που θα βρείτε στα κομμωτήρια της Αγίας Παρασκευής και να τα περιποιείστε μετά τη θάλασσα με ένα καλό σαμπουάν και μία δυναμωτική κρέμα.

ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Το νερό της θάλασσας προσφέρει στα μαλλιά μεταλλικά άλατα και ολιγοστοιχεία, ταυτόχρονα όμως το αλάτι που «κάθεται» πάνω στις τρίχες και στο δέρμα φράζει τους πόρους και μπορεί να προκαλέσει ασφυξία στα μαλλιά. Μην παραλείπετε λοιπόν να τα ξεπλένετε πάντοτε μετά τη θάλασσα με άφθονο γλυκό νερό, ώστε να διώχνετε τα αλάτια και να ελευθερώνετε τη δίοδο για το σμήγμα. Η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη και για να απομακρύνετε από το τριχωτό της κεφαλής την άμμο, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φαγούρα στο δέρμα.

ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ

Όποιος και αν είναι ο τύπος των μαλλιών σας, στην πισίνα θα υποφέρουν! Το χλώριο θα τα αγριέψει, θα τα κάνει ευαίσθητα καθώς επίσης θα χάσουν και τη λάμψη τους, ιδίως αν μετά τις βουτιές καθίσετε στον ήλιο χωρίς πρώτα να τα ξεπλύνετε με νερό ή να τα προστατέψετε με κάποιο ειδικό προϊόν. Το χλώριο θα επηρεάσει επίσης και το χρώμα τους, ιδίως αν είναι βαμμένα, ξανοίγοντας και ξεθωριάζοντάς το, και δίνοντας τους κιτρινωπές ή πρασινωπές αποχρώσεις. Ίδιες επιπτώσεις, αλλά σε μικρότερο βαθμό, έχει και το αλάτι της θάλασσας, καθώς κι εκείνο περιέχει στη σύνθεση του χλώριο.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  

• Έπειτα από κάθε λούσιμο ή απλό ξέβγαλμα, χρησιμοποιείτε απαραιτήτως θρεπτικό και ενυδατικό γαλάκτωμα, για να εξουδετερώσετε τις συνέπειες της έκθεσης των μαλλιών στον ήλιο και τη θάλασσα.

• Μία φορά την εβδομάδα προσφέρετε στα μαλλιά σας τη φροντίδα μιας ενυδατικής μάσκας, που θα τη προμηθευτείτε από το κομμωτήριο σας.

• Αποφεύγετε το καθημερινό στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι, το οποίο τους στερεί τη φυσική τους υγρασία, για να μην τα ταλαιπωρείται και τα αφυδατώνεται και για να προστατεύσετε την ελαστικότητα και τη λάμψη τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.