Πέμπτη, Σεπτέμβριος 19, 2019

Νέα πρόστιμα σε επιχειρήσεις στην Αιτωλοακαρνανία

prostima-desmias


Πρόστιμα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μόνιμα ή περιστασιακά στην Αιτωλοακαρνανία για διάφορες παραβάσεις επέβαλε η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από κλιμάκια ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου. Ειδικότερα:
Επεβλήθη πρόστιμο 1.500€ σε ιδιοκτήτη αρτοποιείου στη Βόνιτσα, καθώς έπειτα από αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αρτοποιείο από κλιμάκιο ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου, διαπιστώθηκε να έχει διακινήσει 100 κιλά ψωμιού σε πρατήριο άρτου χωρίς να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα παραστατικά που προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις του Υπ. Οικονομικών (Δελτίο-Αποστολής-Τιμολόγια).
Πρόστιμο 5.000€ επεβλήθη σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Ναύπακτο, γιατί σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε βυτίο μεταφοράς πετρελαίου θέρμανσης βρέθηκε να μην συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας για τις σωληνώσεις βυτίων μεταφοράς πετρελαίου θέρμανσης συμπεριλαμβανομένου και του αεροδιαχωριστή.
Σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε μίνι μάρκετ-πρατήριο άρτου σε χωριό της Βόνιτσας, επεβλήθη πρόστιμο 1.500€ από κλιμάκιο ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου, καθώς βρέθηκαν 100 κιλά ψωμιού, χωρίς να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα παραστατικά που προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις του Υπ. Οικονομικών (Δελτίο Αποστολής-Τιμολόγια).
Καταλήγοντας, σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα ειδών ένδυσης που διατηρούσε στο χώρο της εμποροπανήγυρης στην περιοχή του Γριμπόβου Ναυπακτίας, επεβλήθη στον ιδιοκτήτη πρόστιμο 1.500€ από Κλιμάκιο Ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου, διότι διαπιστώθηκε να μην φέρει τα φορολογικά παραστατικά (δελτίο αποστολής-τιμολόγια) που προβλέπονται από τις οικίες διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών για 20 φόρμες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.