Δευτέρα, Ιανουάριος 21, 2019

Πρόστιμα σε τρεις επιχειρήσεις

prostima-desmias

Νέα πρόστιμα, σε τρεις επιχειρήσεις,  επιβλήθηκαν από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
Ειδικότερα, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 σε ιδιοκτήτη καταστήματος εμπορίας αρωμάτων-καλλυντικών-είδη οικιακής χρήσης καθώς σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου στο του διαπιστώθηκε να μην έχει ως όφειλε τερματικό αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα (ΡΟS).
Σε ιδιοκτήτη Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων στην παρατριχώνια περιοχή επιβλήθηκε πρόστιμο καθώς σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου σε βυτίο διανομής υγρών καυσίμων βρέθηκε περίσσευμα 400 λίτρων πετρελαίου Θέρμανσης μεταξύ της μετρούμενης κατά τον έλεγχο ποσότητας και της αρχικά φορτωθείσας, βάση των αποδείξεων που είχαν εκδοθεί από το σύστημα εισροών-εκροών του πρατηρίου υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του.
επί της οποίας επιβάλλεται το πρόστιμο λαμβάνεται υπόψη ανοχή 0,5 % στην αρχική φορτωθείσα ποσότητα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, λαμβάνοντας υπ΄ όψη την τιμή πετρελαίου θέρμανσης 1,03 ευρώ / λίτρο, το διοικητικό πρόστιμο υπολογίζεται στο ποσό των 4099,40 ευρώ.
Πρόστιμο 1.500 επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτες Σούπερ Μάρκετ στην περιοχή του Ξηρομέρου καθώς σε αγορανομικό & δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν φιάλες ουίσκι, χωρίς να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα παραστατικά που προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις του Υπ. Οικονομικών (Δελτίο-Αποστολής-Τιμολόγια).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.