Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Πρόστιμο σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων

Πρόστιμο σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων

PETRELAIO_THERMANIS_AFTODIOIKISIMε απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης  της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας υπεβλήθη πρόστιμο  1462,65  σε ιδιοκτήτη πρατήριου Υγρών Καυσίμων που βρίσκεται στην περιοχή της Ναυπάκτου.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε καθώς, σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου σε  βυτίο διανομής υγρών καυσίμων,  βρέθηκε  έλλειμμα  150 λίτρων πετρελαίου Θέρμανσης μεταξύ της μετρούμενης κατά τον έλεγχο ποσότητας και της αρχικά φορτωθείσας,  βάση των αποδείξεων που είχαν εκδοθεί από το σύστημα εισροών-εκροών του πρατηρίου υγρών καυσίμων  .
Πρόκειται για παράβαση των «κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.ΠΥ.)», για την οποία  προβλέπεται επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους  ίσον  με το δεκαπλάσιο της αξίας της ποσότητας του πετρελαίου που δεν δικαιολογείται από τα παραστατικά. Για το υπολογισμό της ποσότητας επί της οποίας επιβάλλεται  το πρόστιμο λαμβάνεται υπόψη ανοχή 0,5 % στην αρχική φορτωθείσα ποσότητα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, λαμβάνοντας υπ΄όψη την τιμή πετρελαίου θέρμανσης 0,98 ευρώ / λίτρο, το διοικητικό πρόστιμο υπολογίζεται στο ποσό :  Π = {[150-(0.005 x 100)]0,98} x 10 = 1462,65 ευρώ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.