Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Συστήματα και λογισμικό προσβάσιμα σε όλους από όλους

Συστήματα και λογισμικό προσβάσιμα σε όλους από όλους

Παρουσίαση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σπύρου Συρμακέση

Τις βασικές αρχές που πρέπει να έχει το λογισμικό ώστε να είναι προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες παρουσίασε ο Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Πάτρα), Σπύρος Συρμακέσης στα πλαίσια εκδήλωσης στο Gargano National Park στο Monte Sant’Angelo στην Ιταλία.

Στόχος του workshop που οργανώθηκε από το Εθνικό Πάρκο Gargano National Park ήταν να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη της περιοχής για την ανάγκη δημιουργίας προσβάσιμων οδών σε όλα τα πάρκα φυσικού κάλους στην Ιταλία. Παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από άλλες περιοχές της Ιταλίας.

Ο κ. Συρμακέσης, προσκαλεσμένος από το Πανεπιστήμιο της Foggia παρουσίασε βασικές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθούν τα πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης των πάρκων αλλά και όλα τα συστήματα ενημέρωσης επισκεπτών σε εκθεσιακούς χώρους και χώρους επίδειξης.

Η παρουσίαση εστιάστηκε σε άτομα με κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης και ακοής και σε άτομα με ελαφρά νοητική υστέρηση. Στα πλαίσια της παρουσίασης έγινε επίδειξη μεθοδολογιών αλλά και απλών τεχνικών που κάποιος θα πρέπει να έχει υπόψη ώστε να προσφέρει λογισμικό προσβάσιμο σε όλους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.