Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Οι προτάσεις των ξενοδόχων της Ναυπακτίας

Οι προτάσεις των ξενοδόχων της Ναυπακτίας

Με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία και στο πλαίσιο της Διαβούλευσης, με θέμα την τόνωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, αλλά και τη στήριξη των επαγγελματικών κλάδων που συνδέονται με την τοπική οικονομική ανάπτυξη, που διοργάνωσε ο δήμος Ναυπακτίας την Τετάρτη 6 Μαΐου, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ναυπακτίας κατέθεσε τις προτάσεις του.

Αναλυτικά αναφέρονται στις προτάσεις, όπως κατατέθηκαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Χαράλαμπο Καρβούνη:

« Η εξαιρετικά δυσμενής πραγματικότητα της πανδημίας του Covid-19, έχει δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο της φιλοξενίας και των ευρύτερων συμπληρωματικών τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων. Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν και το μόνο σίγουρο εργαλείο είναι η συνοχή, η αγαστή συνεργασία και η αλληλοβοήθεια των επαγγελματιών του κλάδου και των αρχών. Στα πλαίσια αυτά, σας παραθέτουμε τις προτάσεις που κατά την άποψή μας θα πρέπει να συνεκτιμηθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις στον κλάδο και την τοπική οικονομία.

1.Θεωρούμε πρωταρχικής σημασίας την διασφάλιση της υγιεινής και καθαριότητας των δρόμων, πλατειών και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης μας, για την προστασία τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της. Στα πλαίσια της ιδιαίτερης αυτής συγκυρίας θα μπορούσε να δημιουργηθεί ειδική επιτροπή ειδικών που θα συμβουλεύει το Δήμο σε πρακτικά ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας.

2.Συμμόρφωση των δημοτικών υπαλλήλων με την ορθή χρήση των μέσων ατομικής προστασίας στα πλαίσια της εφαρμογή των μέτρων του ΕΟΔΥ, για την εμπέδωση του «leading by example».

3.Δημιουργία δημοτικού γραφείου αναφοράς για θέματα σχετιζόμενα με τον Covid-19, όπου εκπαιδευμένοι δημοτικοί υπάλληλοι θα είναι σε θέση να συμβουλεύουν, καθοδηγούν το σύνολο της αλυσίδας φιλοξενίας (μέσα μεταφοράς, καταλύματα, επαγγελματίες εστίασης, εμπορικά καταστήματα). Θα είναι επίσης σε θέση να καταγράφουν και προωθούν προς επίλυση, περιστατικά που δεν συνάδουν με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

4.Χαρτογράφηση του παραλιακού μετώπου και εξασφάλιση με κάθε πρόσφορο τρόπο της επιμήκυνσής του, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι επισκέπτες χωρίς να υπάρχει συνωστισμός. Πχ καθαρισμός παραλιών, τοποθέτηση πρόσθετων ομπρελών κ.α.

5.Προβολή της πόλης μας, με εμπλοκή σε προγράμματα κοινωνικής ευθύνης και χορηγιών για τους αφανείς ήρωες της πανδημίας (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μέλη των σωμάτων ασφαλείας κλπ)

6.Προβολή των ελάχιστων κρουσμάτων στον Νομό και την Πόλη μας (με κάθε επιφύλαξη) για την εμπέδωση κλίματος υγειονομικής ασφάλειας και φιλοξενίας.

7.Ενεργοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων της Ναυπάκτου, αλλά και των πολιτευτών της περιοχής μας για την συνδρομή τους σε προγράμματα επικοινωνίας του τουριστικού προϊόντος της Πόλης μας.

8.Έκτακτη, υποστηρικτική προς τους επαγγελματίες, τιμολογιακή πολιτική του Δήμου σχετικά με τα δημοτικά τέλη του 2020, με δεδομένη την απαιτούμενη  διαφοροποίηση των τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών κλπ που θα δύνανται να αναπτύξουν σε δημοτικό χώρο, τόσο τα μέλη του συλλόγου μας όσο και λοιποί επαγγελματίες του χώρου της εστίασης.

9.Άμεση λύση στο κυκλοφορικό θέμα που έχει ανακύψει, λόγω της αναμόρφωσης στην περιοχή του λιμανιού.

10.7ημερη λειτουργία του κάστρου τουλάχιστον για την περίοδο Ιουλ-Οκτ 2020

11.Επιδίωξη συνεργασίας με την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για την επέκταση των τιμολογιακών και άλλων πολιτικών προώθησης μετακινήσεων από την μία πλευρά της γέφυρας στην άλλη.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από τις χωρίς προηγούμενο συνθήκες που ζούμε, προσδοκούμε σε μια άμεση επικοινωνία και συνεργασία».

ΦΩΤΟ:ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΝΗΣ

Πηγή: e-nafpaktia.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.