Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση για δημιουργία τοπικής «‘Ένωσης Φιλολόγων»

Πρόταση για δημιουργία τοπικής «‘Ένωσης Φιλολόγων»

headerO φιλόλογος κ. Ευθύμιος Αδάμης προτείνει τη δημιουργία τοπικής «‘Ένωσης Φιλολόγων». Αναλυτικά το σκεπτικό του:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ»
                                      (Αδάμης Ευθύμιος)

Όπως όλοι διαπιστώσαμε, τα φιλολογικά μαθήματα βρέθηκαν στο στόχαστρο των παρεμβάσεων του Υπουργείου Παιδείας μόνο και μόνο για να επιτευχθεί η προσχεδιασμένη μείωση των θέσεων εργασίας στα σχολεία.
Οι απώλειες των διδακτικών ωρών και η επιχειρηματολογία της πολιτικής ηγεσίας για τις επιλογές της έφεραν σε δύσκολη θέση τον μεγαλύτερο κλάδο εκπαιδευτικών, ο οποίος διαχειρίζεται τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στα σχολεία.
Η προκλητική επιχειρηματολογία της πολιτικής ηγεσίας για τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, παρότι αυτή συνδέει τη νεοελληνική με τις ρίζες της, αποδεικνύει πόσο εύκολα μπορεί να ενοχοποιηθεί αύριο (με τον ίδιο τρόπο) η διδασκαλία της Ιστορίας ή της Λογοτεχνίας…
Οι αντιδράσεις από τον μεγαλύτερο κλάδο εκπαιδευτικών υπήρξαν υποτονικές, γιατί οι Φιλόλογοι δεν είναι οργανωμένοι σε δραστήριες τοπικές ενώσεις(παρά τους « φιλολογικούς ομίλους») και ως κλάδος δεν έχουν δυνατή φωνή.
Η θλιβερή αυτή διαπίστωση επιβάλλει την άμεση δραστηριοποίηση των μελών του κλάδου των Φιλολόγων με τη δημιουργία τοπικών ενώσεων που θα αποκαταστήσουν την επικοινωνία.
Στην περιοχή μας (περιοχή της Β΄ ΕΛΜΕ) το πρόβλημα αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό, αφού τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει καμία επαφή των μελών του κλάδου(ΠΕ02) και οι Φιλόλογοι αδυνατούν να συζητήσουν ( ως ειδικότερος κλάδος) κάθε ζήτημα που τους απασχολεί.

Προτείνω, λοιπόν, με σύντομες διαδικασίες να προχωρήσουμε στη σύσταση μιας τοπικής ένωσης η οποία θα επιμεληθεί του ζητήματος της βελτίωσης της επικοινωνίας των μελών, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την υλοποίηση επιστημονικών δραστηριοτήτων και τη διοργάνωση συναντήσεων.
Όσοι συμφωνούν και θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια ( δημιουργία δραστήριου οργάνου σε τοπικό επίπεδο) να επικοινωνήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
efthadamis@sch.gr

Αδάμης Ευθύμιος
Τηλ: 6945961937

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.