Παρασκευή, Μάρτιος 22, 2019

Η πρόταση του δήμου για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσολογγίου

Κατατέθηκε το Τεχνικό Δελτίο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσολογγίου

δακ μεσολογγιου Κατατέθηκε χθες, Δευτέρα 4-6-2018, από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, το Τεχνικό Δελτίο για την «Ενεργειακή αναβάθμιση και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κλειστού ΓυμναστηρίουΙ.Π. Μεσολογγίου», για ένταξηστο πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.
Η προτεινόμενη πράξη του Δήμου συνολικού ύψους 1.022.520 ευρώ, αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του ΔΑΚμε στόχο την αρτιότερη λειτουργία του ως χώρος φιλοξενίας αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.
Η αναβάθμιση του κτηρίου κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να καταστεί ο χώρος λιγότερο ενεργειοβόρος. Το ΔΑΚ Μεσολογγίου αποτελεί σημείο αναφοράς έντονης αθλητικής δραστηριότητας, τόσο για τους συλλόγους αλλά και τους δημότες που τον χρησιμοποιούν καθημερινά. Παράλληλα, φιλοξενεί μεγάλα αθλητικά γεγονότα πανελλαδικής ή διεθνούς εμβέλειας.
Η αναβάθμιση του κτηρίου περιλαμβάνει εγκατάσταση νέας κεντρικής κλιματιστικής μονάδας συνδεδεμένης με αντλία θερμότητας και εγκατάσταση νέων καναλιών αεραγωγών. Με το νέο σύστημα θα επιτυγχάνεται η θέρμανση – ψύξη – εξαερισμός του γηπέδου. Ενίσχυση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του κτηρίου (νέα ηλεκτρική παροχή, τροφοδότηση αντλίας θερμότητας, νέες γραμμές φωτισμού, αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών με νέα φωτιστικά χαμηλής ενεργειακής απόδοσης (led). Επίσης, εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και μπόιλερ για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος για την παραγωγή ενέργειας και τον ενεργειακό συμψηφισμό. Παρεμβάσεις στο κέλυφος με εξωτερική θερμομόνωση και μόνωσης της στέγης. Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα ενεργειακά. Αντικατάσταση υαλόθυρων εισόδου με νέες αλουμινίου με διπλό τζάμι.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.