Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Προτάσεις για Τριχωνίδα χωρίς… υδατοδρόμιο

Προτάσεις για Τριχωνίδα χωρίς… υδατοδρόμιο

224961_829058550489676_86299182979165631_nΕνδιαφέρουσα χαρακτηρίστηκε η ομιλία του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα σε εκδήλωση για την Τριχωνίδα. Κατέθεσε προτάσεις για την ανάπτυξη στην περιοχή της λίμνης χωρίς… «χάιδεμα αυτιών» καθώς εμφανίστηκε αρνητικός για υδατοδρόμιο και για την τακτική στο ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου.
Εξέφρασε λοιπόν ο Σπύρος Κωνσταντάρας την αντίθεση του στη λειτουργία υδατοδρομίου υποστηρίζοντας πως θα έχει αρνητικές συνέπειες στο οικοσύστημα της λίμνης. Εμφανίστηκε θετικός στην μερική εκτροπή του Αχελώου αν συνδυαστεί με αντισταθμιστικά οφέλη για την Αιτωλοακαρνανία.
Ο δήμαρχος Θέρμου επίσης έκανε λόγο για την ανάγκη ήπιων μορφών τουριστικής ανάπτυξης γύρω από τη λίμνη ,με καθορισμό παρόχθιας ζώνης και όχθης που θα επιτρέψει την κατασκευή σύγχρονου υδροθεραπευτηρίου στα Λουτρά Μυρτιάς.
Πρότεινε επίσης την κατασκευή μικρού λιμένος για αλιευτικά σκάφη στη Δογρή ή Μυρτιά , την αξιοποίηση της παραλίας Φωτμού και όλων των βυζαντινών και άλλων πολιτιστικών αγαθών της πέριξ της λίμνης περιοχής. Ζήτησε εξάλλου την άμεση κατασκευή του παρατριχώνιου δρόμου τονίζοντας ωστόσο πως οι δράσεις δεν πρέπει να καταστρέψουν την ομορφιά και την πανίδα της Τριχωνίδας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΠΑΝΕ-6

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑΣΙΜΗ ΑΛΛΑ ΝΕΚΡΗ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ. ΤΡΑΓΩΔΙΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ , ΟΜΙΛΙΕΣ, ΛΕΣΧΕΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ.

  2. ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ

    ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ. ΕΛΕΟΣ ΡΕ! ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ! ΠΕΤΑΓΕΤΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ Ο ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ. ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΕΙΣΑΙ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.