Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Προτείνει ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου για την πρώτη κατοικία ο συνδυασμός Καμμένου

Προτείνει ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου για την πρώτη κατοικία ο συνδυασμός Καμμένου

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αγρινίου “Ανεξάρτητη  Ενωτική Πρωτοβουλία”  Σταύρος Καμμένος, καταθέτει πρόταση για την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΕΠ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠO ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Σε δυο ημέρες, στα τέλη Απριλίου, παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για χιλιάδες δανειολήπτες και τις οικογένειές τους.
Όταν μάλιστα όλοι οι πολίτες καλούνται λόγω των μέτρων να μείνουν στο σπίτι, ξαφνικά προκύπτει ζήτημα άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ένα τέτοιο αντικοινωνικό μέτρο σε μια χώρα που επί χρόνια σχεδόν ο ένας στους τρεις πολίτες ήταν άνεργος και χωρίς εισοδήματα, ενώ δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρέθηκαν σε αδιέξοδο, λόγω των σκληρών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.

Πολύ περισσότερο σήμερα, όταν λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού οι δείκτες της ανεργίας άρχισαν να ανεβαίνουν, με τις εκατοντάδες χιλιάδες νέες απολύσεις, τα νέα ρολά στα καταστήματα σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, με τους υποαπασχολούμενους, αλλά και με εργαζόμενους που παίρνουν ψίχουλα αντί κανονικού μισθού, η Κυβέρνηση να προχωράει σε τέτοιου είδους επιλογές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του ΑΓΡΙΝΙΟΥ καλεί την Κυβέρνηση:

• Να μην προχωρήσει στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.
• Να παραταθεί η προστασία τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.
• Να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα που θα αφορά την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.