Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Πρώτη επίπτωση του lockdown: Συστάσεις για λιγότερη χρήση των social media

Πρώτη επίπτωση του lockdown: Συστάσεις για λιγότερη χρήση των social media

Συστάσεις προς τους πολίτες για αποφυγή των διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας, των social media και των βιντεοκλήσεων κατά τις ώρες αιχμής, προκειμένου τα δίκτυα να αντέξουν, εξυπηρετώντας τις ανάγκες για την τηλεργασία κατά τη διάρκεια του lockdown, κάνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι αρμόδιοι του υπουργείου βρίσκονται «σε διαρκή επικοινωνία με τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σταθερών και ασύρματων δικτύων σε όλο το διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας εν μέσω lockdown και της επαγγελματικής δραστηριότητας».

Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν ζητήματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα και αξιοπιστία των κρίσιμης σημασίας υποδομών της χώρας.

Για την ομαλή, απρόσκοπτη και υπεύθυνη λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών δικτύων το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων υπενθυμίζουν και συνιστούν:

* Να αποφεύγουμε τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 9 πμ έως τις 6 μμ. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στα δίκτυα για την αποτελεσματική λειτουργία εφαρμογών
τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.

* Να δίνουμε προτεραιότητα στη χρήση των σταθερών δικτύων για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και να αποφεύγουμε, εφόσον δεν είναι απαραίτητες για την επικοινωνία μας, τις βιντεοκλήσεις.

* Να αποφεύγουμε την αποστολή αρχείων μεγάλου όγκου και χωρίς να έχει προηγηθεί διαδικασία συμπίεσής τους, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Ομοίως, αποφεύγουμε την αποστολή μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μεγάλο όγκο συνημμένων αρχείων.

* Να διατηρούμε ενημερωμένο το λογισμικό όλων των οικιακών συσκευών που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, με βάση τις οδηγίες και τις συστάσεις των κατασκευαστών.

* Να δείχνουμε αυξημένη προσοχή σε μηνύματα που προέρχονται από άγνωστους αποστολείς και έχουν ως θέμα τους τον κορονοϊό -και, γενικότερα, θέματα Υγείας και Πολιτικής Προστασίας- καθώς ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους που οδηγούν σε κακόβουλο λογισμικό.

* Να υιοθετούμε υπεύθυνη συμπεριφορά και να εμπιστευόμαστε μόνο τις οδηγίες των επιστημόνων και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

* Αν έχουμε παιδιά, να φροντίζουμε για τη δημιουργική τους απασχόληση, ώστε να αποφεύγεται η προσκόλλησή τους σε διαδικτυακές υπηρεσίες διασκέδασης.

* Τονίζεται ακόμα, πως κανένας οργανισμός και φορέας, δημόσιος ή ιδιωτικός, στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ζητήσει τηλεφωνικά, μέσω SMS, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω των συστημάτων κοινωνικής δικτύωσης, πληροφορίες όπως ο κωδικός που χρησιμοποιείτε για την πρόσβασή σας σε κάποια υπηρεσία. Κάθε τέτοια επικοινωνία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως απόπειρα απάτης.

Πηγή: in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Λουτρινες παντοφλες

  Να βγουν οι υπερασπιστές για να δικαιολογήσουν το σχέδιο της κυβέρνησης,να παρακαλάει τους πολίτες να μην μπαίνουν στα social. Φανταστείτε τι θα γίνει σε ένα σχολείο όταν θα προσπαθήσουν να μπουν ταυτόχρονα δύο, τρεις ή και περισσότεροι καθηγητές. Σε ένα σπίτι που έχει παιδιά σε γυμνάσιο και λύκειο. Και όλα αυτά γιατί δεν υπήρχε σχεδιασμός και η λύση ήταν η μάσκα αλεξίπτωτο. Αλλά σημασία έχει ότι οι καθηγητές θα φοράνε λουτρινες παντοφλιτσες με βάση την λογική ορισμένων που έχουν κομματικές παρωπιδες.

 2. Webex

  Πρώτη ημέρα σήμερα και το σύστημα δεν άντεξε ούτε δύο ώρες. Παρολου αυτά κάποιοι θα φωνάζουν ότι οι καθηγητές δεν θέλουν να κάνουν.,για να καλύψουν την δική τους ανικανότητα….ολοκληρωτική αποτυχία α περισσότερο όταν έχουν άποψη όλοι που δεν έχουν περάσει από αίθουσα.

 3. Ατομικές ευθύνες παλι

  Έπεσε το σύστημα από την πρώτη ημέρα και κάποιοι απορούσαν γιατί οι εκλογές των εκπαιδευτικών είχαν 95% αποχή. Νομίζουν ότι οι προτεραιότητες είναι οι παντοφλιτσες και οι πιτζάμες και όχι η κανονική διδασκαλία. Την αποτυχία μετά από 10 μήνες σχεδιασμού πάνε να την μοιράσουν με ατομικές ευθύνες…..άσε που ο πολακης καπνίζει

 4. wifi

  Έχουν πλάκα τελικά, αξέχαστη η ατάκα του Σαμαρά ” wifi παντού” πριν χρόνια…και πρώτη ημέρα σήμερα και ζητάνε από τους πολίτες να μην μπαίνουν στο ιντερνετ.

 5. covid 19

  Λογικά από αύριο δεν θα κολλάει ο ιός στα λύκεια και στα γυμνάσια γιατί θα πρέπει να ανοίξουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.