Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Πρώτη παράκληση στον τάφο τοu Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης

Πρώτη παράκληση στον τάφο τοu Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης


Το Σάββατο 27 Ιουνίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε αυθημερόν την Έδεσσα, προκειμένου να συγχαρεί με τον οικείο Μητροπολίτη Σεβασμιώτατο κ. Ιωήλ για το χαρμόσυνο γεγονός της αγιοκατατάξεως του Μητροπολίτου Εδέσσης Καλλινίκου στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας. Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Ναυπάκτου:

Οι δύο Ιεράρχες, πλαισιωμένοι από συνεργάτες τους, από την Ναύπακτο καί από την Ἔδεσσα, μεταξύ των οποίων Κληρικοί πού γνώρισαν ἤ και χειροτονήθηκαν από τον άγιο Καλλίνικο, μετέβησαν στον τάφο του Αγίου Καλλινίκου στο Κοιμητήριο της Εδεσσας καί ἔψαλαν τήν πρώτη Παράκληση στον άγιο Καλλίνικο, μέ τον Παρακλητικό Κανόνα πού συνέγραψε ὁ Σεβασμιώτατος κ. Ἰωήλ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ἱερόθεος, στο τέλος της Παρακλήσεως, εξέφρασε τα αισθήματα δοξολογίας και ευχαριστίας προς τον Θεό για τον νέο Άγιο πού ανέδειξε στην Εκκλησία Του, μίλησε για τήν τιμή καί τήν ἀγάπη τοῦ λαοῦ ὅσο ζοῦσε ἀλλά καί τά 36 χρόνια πού πέρασαν από την κοίμηση του προς τόν αγιο Καλλίνικο, τήν ὁποία τιμή καί αγάπη, καθώς και τα θαυμαστά σημεία πού φανέρωσε ὁ Άγιος επιβεβαίωσε ὁ οικείος Επίσκοπος κ. Ἰωήλ, έχοντας ιδία πείρα, και έκανε την πρόταση της αγιοκατάταξής του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ἰωήλ μέ την σειρά του εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερόθεος, διότι γνώρισε τον άγιο Καλλίνικο ἐκ τοῦ σύνεγγυς και μέ τα βιβλία πού συνέγραψε γι’ αυτόν παρουσίασε ακριβῶς τήν θεοφιλῆ πολιτεία του.

Στην ιερά Παράκληση προς τον αγιο Καλλίνικο συμπροσευχήθηκαν πολλοί πιστοί πού πληροφορήθηκαν τό γεγονός καί συμπροσευχήθηκαν σέ κλίμα χαράς, κατάνυξης και συγκίνησης.

Δείτε Φωτογραφίες ΕΔΩ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.