Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Η πρώτη ταινία γυρίστηκε στο Αγρίνιο το 2020 μ.Χ. και παρουσιάστηκε προχθές.

Η πρώτη ταινία γυρίστηκε στο Αγρίνιο το 2020 μ.Χ. και παρουσιάστηκε προχθές.

Του Λίνου Υφαντή,

Πριν κάποιες μέρες κυκλοφόρησε η είδηση για την πρεμιέρα μιας Ταινίας μικρού μήκους. Τίτλο έχει  “Βρες τα φτερά σου” και φυσικά η ταινία θα έπαιζε στο   “Ελληνίς.”  (δείτε εδώ). Βλέποντας φευγαλέα την είδηση, θα χάνονταν στο σωρό του στυλ ” άλλη μια είδηση αποκλειστικά για τους σινεφίλ”.

Μόνο που το βρες τα φτερά σου έχει μια ιστορική σημασία για την πόλη: Είναι η πρώτη ταινία που γυρίστηκε στο Αγρίνιο με Αγρινιώτες ηθοποιούς και πρωταγωνιστές. Mόνος “μη Αγρινιώτης” ο σκηνοθέτης  της ταινίας Γιώργος Λουριδάς  και καθηγητής του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου μαζί και κάποιοι συνεργάτες. Για τον σκηνοθέτη είχαμε ξανααναφερθεί. Είχε υποσχεθεί ότι θα βάλει την πόλη στον κινηματογραφικό χάρτη. (δείτε εδώ: https://www.agrinionews.gr/o-skinothetis-poy-evale-to-agrinio-ston-kinimatografiko-charti-mas-emathe-na-mi-ntrepomaste-tin-poli-mas/) Και το έκανε προχθές.

Άλλο ταινία, άλλο ντοκιμαντέρ.

Δεν θα σταθούμε στην υπόθεση της ταινίας ή στο ότι το “Ελληνίς” ήταν κατάμεστο. Θα σταθούμε στο ότι οι δικοί μας ηθοποιοί, παιδιά της πόλης μας ή που επέλεξαν την πόλη μας για να ζήσουν, έδειξαν με λίγα λόγια το πως κάποιος μπορεί να βρει τα φτερά του. Μαζί με αυτό κατάφεραν να δείξουν τοπία και χώρους του Αγρινίου : Μια τοπική επιχείρηση που φιλοξένησε τον καθημερινό μόχθο των ηρώων, ένα παλιό πέτρινο σπίτι, ένας σύγχρονος χώρος πρασίνου και φυσικά ο γαλάζιος ουρανός με την επιβλητική οροσειρά του Παναιτωλικού όρους. Ναι λοιπόν και οπτικές του τόπου μας μπορούν να συνθέσουν κινηματογραφικό παζλ.  Μπορούν να φιλοξενήσουν μια καθημερινή υπόθεση. Μην μπερδεύεστε, κινηματογράφος είναι μυθοπλασία στην οποία ο τόπος είναι “εργαλείο”, δεν είναι ντοκιμαντέρ. Μην περιμένετε δηλαδή να δείτε ταινία για το Αγρίνιο και να δείτε Παπαστραταίους ή κάτι από την ιστορία του.

Είχε γίνει αυτό παλιά με το σίριαλ “Μαρία Δημάδη” από την ΕΡΤ2 το 1987 ( Δείτε εδώ). Όμως ενώ η ηρωίδα είναι Αγρινιώτισσα, δεν γυρίστηκαν σκηνές στην πόλη μας  (ζήτημα αν έγιναν ελάχιστες), ενώ φυσικά και οι ηθοποιοί δεν ήταν Αγρινιώτες.

Έτσι λοιπόν το Αγρίνιο έστω και με το μικρό αυτό πέταγμα άνοιξε τα φτερά του, έστω το 2020 μ.Χ. Καλή αρχή!

Υ.Γ. Δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.