Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020

Πρώτο Σάββατο του Ιουλίου με ανοιχτά αρκετά εμπορικά του Αγρινίου

Πρώτο Σάββατο του Ιουλίου με ανοιχτά αρκετά εμπορικά του Αγρινίου

Ο διχασμός στους κόλπους των εμπόρων του Αγρινίου για το θερινό πενθήμερο εκφράζεται σήμερα, Σάββατο 4 Ιουλίου, και στην πράξη καθώς μεγάλο μέρος των καταστημάτων στο κέντρο της πόλης παραμένουν ανοιχτά, αγνοώντας την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου.

Πρώτο Σάββατο του Ιουλίου το σημερινό και ξεκίνησε η εφαρμογή του θερινού  πενθημέρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Το σαββατιάτικο κλείσιμο Ιούλιο και Αύγουστο αποτελεί μέτρο που εφαρμόζεται στο Αγρίνιο δεκαετίες τώρα ωστόσο είναι ουσιαστικά η πρώτη χρονιά που αποτέλεσε αντικείμενο έντονων διαφωνιών στους κόλπους  του Εμπορικού Συλλόγου από το Δ.Σ. του οποίου μάλιστα παραιτήθηκαν οι μέχρι πρότινος πρόεδρος και γραμματέας.

Ο Σύλλογος κάλεσε τα μέλη του να πειθαρχήσουν στην απόφαση του σαββατιάτικου κλεισίματος αλλά δέχθηκε αιχμηρή κριτική για τους χειρισμούς και για το γεγονός πως δεν έγινε ψηφοφορία αλλά η απόφαση βασίστηκε στα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που διανεμήθηκε στους επαγγελματίες της πόλης.

Θυμίζουμε πως με βάσει τα αποτελέσματα το 53% τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος Ιούλιο-Αύγουστο ενώ διαφορετική άποψη είχε το   47% (34% ανοιχτά και 12,25 άλλο).

Κάθε χρόνο καταγράφονταν ένα μικρό ποσοστό επαγγελματιών που διαφωνούσε ωστόσο αυτό το ποσοστό φέτος αυξήθηκε κατακόρυφα λόγω των νέων δεδομένων και δυσχερειών που έφερε στην αγορά ο κορωνοϊός που κράτησε τα καταστήματα κλειστά 2,5 μήνες αλλά και για τη γενικότερη λειτουργία της αγοράς και της εστίασης, κλάδου που επλήγη βαρύτατα.

«Θα έπρεπε να ληφθούν υπ όψιν οι φετινές έκτακτες επικρατούσες συνθήκες και για αυτό είχαμε προτείνει έγκαιρα προς το Δ.Σ. πρόταση που ήταν Σάββατα κλειστά μόνο για έναν μήνα και μόνο για το φετινό καλοκαίρι, πρόταση που δυστυχώς αγνοήθηκε. Παρόμοιες αποφάσεις με την δική μας πρόταση λόγω των εκτάκτων συνθηκών ελήφθησαν και από Εμπορικούς συλλόγους  όπως Λαρίσης ,Τρικάλων και μάλιστα τονίζουν ότι η εφαρμογή της  είναι προαιρετική», ανέφερε  χαρακτηριστικά ο συνδυασμός «Ενωμένο Εμπόριο».

Αυτός ο διχασμός στους κόλπους των εμπόρων εκφράζεται σήμερα, Σάββατο 4 Ιουλίου, και στην πράξη καθώς μεγάλο μέρος των καταστημάτων ντόπιων επαγγελματιών παραμένουν ανοιχτά, αγνοώντας το κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου. Κάθε χρόνο εξάλλου ήταν αρκετοί έμποροι  που τα πρώτα Σάββατα του Ιουλίου διατηρούσαν ανοιχτά τα καταστήματα τους ωστόσο φέτος είναι κατά πολύ περισσότεροι.

Χαρακτηριστική η εικόνα της οδού Μπαϊμπά  όπου τα 2/3 των καταστημάτων είναι ανοιχτά ενώ και σε άλλους κεντρικούς δρόμους ποσοστό 40% περίπου παραμένουν ανοιχτά. Πολλοί επαγγελματίες άλλωστε είχαν προϊδεάσει με ανακοινώσεις τους στα social media.  Αναμένεται βέβαια ο αριθμός των ανοιχτών καταστημάτων να μειωθεί όσο πλησιάζει ο Αύγουστος.


Θέματα που ενδιαφέρουν

9 Σχόλια

 1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

  Τι έχουν να μας πουν σήμερα όλοι αυτοί οι φωστήρες που θέλανε να ανοίγουν τα μαγαζιά τα Σάββατα; Σήμερα δεν κινήθηκε ψυχή στο κέντρο της πόλης.Εσείς που λέγατε να ανοίξουν τα μαγαζιά για να βγάλετε τις υποχρεώσεις ασφαλιστικές και φορολογικές. Κοροιδευόμαστε μου φαίνεται Δεν κουνιόταν φύλλο σήμερα.Και όλοι εσείς που τα λέτε αυτά για το άνοιγμα των καταστημάτων είστε εργοδότες και σήμερα την έχετε την κάνει όλοι. Μα όλοι. Και όσοι άνοιξαν βαράγανε μύγες.
  Να τα λέμε αυτά.

 2. ΠΑΝΟΣ

  ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΝΏΝΥΜΕ ΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΈΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΉ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΝΗ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ ΚΛΕΊΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΈΣ ΝΑ ΠΗΓΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

 3. Άκης

  Όποιος έχει ανάγκη ας ανοίξει; Προς τι η αγωνία;

 4. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

  Αγαπητέ Πάνο .Χωρίς να θέλω μπω σε αντιπαράθεση μάλλον εσύ λές βλακείες.Φαίνεται ήσουνα ο μοναδικός που είδες ότι υπήρχε κίνηση.Και τι σημαίνει δηλ. ότι τα μαγαζιά ήταν κλειστά δύο μήνες.Θα κερδίσουν ή θα βγάλουν την χασούρα που είχαν αν ανοίξουν το Σάββατο; Πόσοι από αυτούς που ανοίξανε σήμερα οι εργοδότες ήταν στα μαγαζιά τους; Οι περισσότεροι την είχαν κάνει. Εγώ αυτά που λέω ,δεν τα λέω έτσι ,στην αγορά βρίσκομαι και βλέπω τι γίνεται.
  Άλλωστε όποιος νομίζει ότι θα τα κονομίσει τα Σάββατα ας ανοίξει. Εγώ με όσους μίλησα σήμερα μου είπαν μόνο μία κουβέντα.ΝΕΚΡΑ σήμερα. Τώρα εσύ μπορεί να είδες κίνηση στα σούπερ μάρκετ που είχαν κίνηση. Εγώ ένα έχω να πω.Ότι κι αν γίνεται ο εργαζόμενος είναι ζημιωμένος.

 5. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

  Δεν μου λές αγαπητέ Πάνο μήπως είσαι εργοδότης; Δηλ οι άλλοι που δεν άνοιξαν σήμερα δεν είναι σοβαροί επαγγελματίες; Τα έχουμε λύσει τα υπόλοιπα κι αυτό είναι το πρόβλημα της πόλης και τα Σάββατα μας πείραξαν Που γίνεται ένα μπάχαλο με το κυκλοφοριακό ,η καθαριότητα μισή και αναίσθητη ,που βγαίνει το απορριματοφόρο στις δύο το μεσημέρι στο κέντρο την ώρα που κλείνει η αγορά και γίνεται το έλα να δεις.

 6. Ανώνυμος

  ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΕ ΝΕΚΡΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

 7. κωστας

  Όποιος θέλει ανοίγει, όποιος θέλει κλείνει και όλα τέλεια. Όποιος θέλει πάει για μπάνιο, όποιος θέλει δουλεύει. Προς τι οι τσακωμοί;

 8. μπράβο

  Άριστη η απόφασή τους να εργαστούν.
  Και επιτρέπουν να διαφανεί κάποια ελπίδα σωτηρίας γι’ αυτόν τον ιστορικό εμπορικό σύλλογο που καταπόντισαν σταδιακά αλλά σταθερά με την ανώριμη, αυθαίρετη και αντιεπαγγελματική λογική(;) τους όσοι δεν είχαν πια -όπως φαίνεται- ανάγκη να εργάζονται.
  Ο πελάτης κάνει υπομονή, δοκιμάζεται, συγχωρεί, ξαναστηρίζει, αλλά ως ένα σημείο. Κάποια στιγμή γυρίζει την πλάτη.

 9. Αγρινιώτης

  Ανοίξουν δεν ανοίξουν τα Σάββατα άμα δεν έχει λεφτά ο κόσμος που να είστε και τα μεσάνυκτα ανοικτοί δεν θα ψωνίσει.
  Προσωπικά το Σάββατο το καλοκαίρι να είναι προαιρετικό το άνοιγμα. Την Κυριακή ποτέ ανοικτά. Ούτως η άλλος η πόλη μας λόγω τοποθεσίας υπάρχει η τάση το Σαββατοκύριακο ο κόσμος να πηγαίνει στα χωριά του και στη θάλασσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.