Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019

Πρωτομαγιά 2018: Η συγκέντρωση του Αγρινίου (βίντεο-φωτό)

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου την οποία οργανώνει το Εργατικό Κέντρο.
Κάλεσμα συμμετοχής σε αυτή απηύθυναν πολλά σωματεία και εργατικά σχήματα. Συμμετέχουν και φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου.
Η φετινή συγκέντρωση έχει και αντιιμπεριαλιστικό τόνο καθώς εκφράζεται η εναντίωση στην επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία.
Στο κέντρο του Αγρινίου βρίσκεται αρκετός κόσμος με τη συγκέντρωση να έχει παλμό, συνθήματα και πανό. Βασικός ομιλητής είναι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλης Κατσιγιάννης . Προηγήθηκε απαγγελία ποιημάτων και χαιρετισμός του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρου Κοτοπούλη.
Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία από την κεντρική πλατεία του Αγρινίου μέχρι το Εργατικό Κέντρο και κατάθεση στεφανιών από εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, του Σωματείου Καπνεργατών «Κόκκινη Πρωτομαγιά», της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης.

protomagia (7) Στο μήνυμα του για την Πρωτομαγιά το Εργατικό Κέντρο ανέφερε: «Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριο νέων αγώνων. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.
Η 1η Μάη του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις.Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τα λαϊκά στρώματα».

protomagia (8)

Ανέφερε ο κ.Κατσιγιάννης πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έφτασε στο σημείο να επιλέξει την 1Η ΜΑΗ για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! Ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς! Είναι καθήκον απέναντι στους εργαζόμενους, στην ιστορία του εργατικού κινήματος, τα συνδικάτα να μπουν μπροστά και να κάνουν πράξη το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»».

protomagia (9)Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο και την ομιλία του προέδρου του Μ.Κατσιγιάννη: «Η κυβέρνηση, υπηρετεί τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Έχει τεράστιες ευθύνες, αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο! Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων.Την ίδια ώρα μαίνεται για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών με τον λαό της Συρίας να βρίσκεται στην δίνη της βαρβαρότητας. Ξεκλήρισμα, προσφυγιά , θάνατος .Όλη η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πλουτοπαραγωγικών πηγών από μονοπωλιακούς ομίλους. Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων. Η Τουρκία μπήκε στο Αφριν και απειλεί το Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό».

Δείτε εικόνες:

protomagia (6)protomagia (8) protomagia (9) protomagia (10) protomagia (11) protomagia (12)

protomagia2018 (1) protomagia2018 (2) protomagia2018 (3) protomagia2018 (4) protomagia2018 (5) protomagia2018 (6) protomagia2018 (7) protomagia2018 (8) protomagia2018 (9) protomagia2018 (10) protomagia2018 (11)

kotopoulis protomagia (1) protomagia (2) protomagia (3) protomagia (4) protomagia (5)

katsigiannis

IMG_7794

protomagia2018 (8)

IMG_7751 (2) IMG_7752 IMG_7755 IMG_7756

protomagia_agrinio (7) protomagia_agrinio (6) protomagia_agrinio (5)

protomagia2018 (7) protomagia_agrinio (4) protomagia_agrinio (3) protomagia_agrinio (2) protomagia_agrinio (1)

protomagia2018 (1) protomagia2018 (2) protomagia2018 (3) protomagia2018 (4) protomagia2018 (5) protomagia2018 (6)

protomagia2018 (1) protomagia2018 (2) protomagia2018 (3) protomagia2018 (4) protomagia2018 (5) protomagia2018 (6)

protomagia2018 (7) protomagia2018 (8) protomagia2018 (9)
IMG_7822

IMG_7824

IMG_7826

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Ευπαθής ρομά

  Ρομομαγιά.

  Σήμερα οι ρομά όπως και οι ημεδαποί γιορτάζουμε, αλλά για διαφορετικούς λόγους.

  Οι ημεδαποί γιατί ενώ στο Σικάγο ψηφίζοντας φιλελευθερισμό πληρώνονται καλύτερα από άλλες κομμουνιστικές μπανανίες, εδώ κέρδισαν μία μέρα αργία να πίνουν τσίπουρα και να διαβάζουν μπούρδες στις πλατείες.

  Οι ρομά γιατί ο τζίρος παραμένει ικανοποιητικός, αν και έχει πέσει λόγω κρίσης, ενώ με τη στήριξη των αλληλέγγυων κλέβουμε πλέον χωρίς άγχος και πληρωνόμαστε ένα σωρό επιδόματα.

  Οι ρομά στηρίζουμε την αριστερή μπουρδολογία! Κανένας ρομά χωρίς επιδότηση ενοικίου! Κανένας ρομά χωρίς μηνιαία επιδόματα! Κανένας ρομά φυλακή! Όχι στη μείωση των συντάξεων από 1/1//19 που θα ρίξει το τζίρο μας!

 2. Ανώνυμος

  »ευπαθη ρομα» κουρασες, και πιο γραφικος παθαινεις!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.