Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Προτομή ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Ιερέα Κωνσταντίνο Κακαβούλα

Προτομή ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Ιερέα Κωνσταντίνο Κακαβούλα

15
Μια οφειλόμενη τιμή σε έναν άνθρωπο με κοινωνικό έργο αποδόθηκε σήμερα, καθώς στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Αγρινίου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιερέα Κωνσταντίνου Κακαβούλα (1915-1978).

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή έλαβε χώρα σήμερα , Δευτέρα 5 Ιουνίου, ημέρα του Αγίου Πνεύματος κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας  , έπειτα από τη Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου και χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής , έργο του γλύπτη Βασίλη Παπασάικα, έγιναν από τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.

Η προτομή αποτελεί μια επιπλέον ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον ιερέα Κωνσταντίνο Κακαβούλα που ίδρυσε το 1961 το οικοτροφείο αρρένων Ι.Ν. Αγίας Τριάδας όπου βρήκαν στέγη περισσότεροι από 100 οικότροφοι που  αποφοίτησαν από το Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου και εν συνεχεία πολλοί σπούδασαν .
Είχε ιδρύσει επίσης οικοτροφείο Θηλέων ενώ είχε επιδείξει πλούσια κοινωνική δράση.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην διαδρομή και την προσωπικότητα του ιερέα: «Οι οικότροφοι ευγνωμονούντες αποδίδουν φόρο τιμής σε μια εμβληματική φυσιογνωμία του Αγρίνιου, έναν ιερέα σύμβολο, τον παπά  Κώστα Κακαβούλα. Ξεπερνώντας τον ποιμαντικό του ρόλο, προσέφερε  κοινωνικό έργο καταθέτοντας την ψυχή του  σε παιδιά της περιοχής. Αυτά τα παιδιά, άξια τέκνα της κοινωνίας, ζήτησαν από τον γλύπτη Βασίλη Παπασάικα, σε ένδειξη βαθιάς ευγνωμοσύνης, να φιλοτεχνήσει την προτομή του ιερέα που στάθηκε σαν πατέρας στο πλευρό τους. Ας γίνει το παράδειγμά του σηματωρός για όλους εκείνους που επιθυμούν να προσφέρουν σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία. Η πόλη αισθάνεται τιμή για όλους αυτούς που τιμούν τη μνήμη του πατέρα Κώστα Κακαβούλα. Αξίζουν συγχαρητήρια  που θυμούνται και τιμούν».

13
14
15
16
17
18
121

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

koi-protomi-kakavoulas-dimos (1)

koi-protomi-kakavoulas-dimos (2)

koi-protomi-kakavoulas-dimos (3)

koi-protomi-kakavoulas-dimos (4)

koi-protomi-kakavoulas-dimos (5)

koi-protomi-kakavoulas-dimos (6)

koi-protomi-kakavoulas-dimos (7)

koi-protomi-kakavoulas-dimos (8)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.