Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κακοκαιρία: προβλήματα σε Αμοργιανούς, Κομποθέκλα και άλλες περιοχές του δήμου Αμφιλοχίας (βίντεο-φωτό)

Κακοκαιρία: προβλήματα σε Αμοργιανούς, Κομποθέκλα και άλλες περιοχές του δήμου Αμφιλοχίας (βίντεο-φωτό)

Aπό την κακοκαιρία προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα και στο δήμο Αμφιλοχίας . Επιχείρηση απεγκλωβισμού κτηνοτρόφων στους Αμοργιανούς, πλημμύρισαν καλλιέργειες από τα νερά του Ινάχου.  Πρόβλημα στην προσβασιμότητα στην Κομποθέκλα. Τα νερά κάλυψαν το νεκροταφείο Μπούκας.   

Η κακοκαιρία που είναι σε εξέλιξη στην Αιτωλοακαρνανία έχει προκαλέσει δυσχέρειες σε πολλές περιοχές του Νομού.

Ειδικότερα, στον δήμο Αμφιλοχίας τα σοβαρότερα προβλήματα προκλήθηκαν στην περιοχή των Αμοργιανών καθώς υπερχείλισε ο Ίναχος.

Καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή (Ποδογορα, Γιαννόπουλου, Αμοργιανοί)  έχουν καλυφθεί από νερό ενώ η Πυροσβεστική έσπευσε για τον απεγκλωβισμό δυο ατόμων από ποιμνιοστάσιο σε δύσβατη περιοχή. Στην περιοχψή έσπευσαν και ο δήμαρχος με άλλα στελέχτη της δημοτικής αρχής 

Πρόβλημα παρουσιάστηκε επίσης στην προσβασιμότητα στην περιοχή Κομποθέκλα .

Λόγω αυξημένης ροής υδάτων εξαιτίας της έντονης και συνεχιζόμενης βροχόπτωσης στην περιοχή Μακρυχώρια, στο σημείο όπου υπάρχει μια «ιρλανδική διάβαση» (τσιμεντοστρωμένο πέρασμα), η διέλευση καθίσταται αδύνατη.

Η πρόσβαση στην περιοχή Κομποθέκλα, θα γίνεται μέσω Κεχρινιάς, έως ότου αποκατασταθεί η κυκλοφορία, μετά την πτώση του ύψους των υδάτων.

Προβλήματα προέκυψαν και σε Λουτρό και Μπούκα όπου  ανέβηκε η στάθμη του νερού και πλημμύρισε το νεκροταφείο του χωριού.

Το νεκροταφείο της Μπούκας 
Πρόβλημα στην προσβασιμότητα της Κομποθέκλας
Η γεφυρα των Αμοργιανών

Φωτο e-maistros.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Βαλτινός

    Ο ποταμός Ίναχος ετοιμάζεται να πνίξει χωριά κατά μήκος του με πρώτο το χωριό Θύαμος. Εως σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια απο την Περιφερειακή Ενότητα και ενώ έχουν υπάρξει οχλήσεις γι΄αυτό αλλά και άλλα χωριά.
    Περιμένουν μήπως να πνιγούν πρώτα οι κάτοικοι και μετά να δούμε το θέμα;
    Πώς σε άλλες περιοχές υπήρξε μέριμνα για αντιπλημμυρικά έργα και ακόμα κανένα στο συγκεκριμένο ποτάμι;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.