Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Προβληματισμένοι οι κάτοικοι ορεινών χωριών του Θέρμου για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος

Προβληματισμένοι οι κάτοικοι ορεινών χωριών του Θέρμου για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος

Μεγάλο προβληματισμό και δυσφορία έχουν προκαλέσει σε κατοίκους ορεινών χωριών του Θέρμου οι συνεχείς διακοπές ρεύματος.

“Συνεχείς διακοπές ρεύματος συμβαίνουν τη τελευταία βδομάδα στις Κοινότητες Αμβρακιάς, Αργυρού Πηγαδίου και Κοκκινόβρυσης (χωριά Αγ. Θεόδωροι, Αμπέλια, Κοσσίνα).Έντονος είναι ο προβληματισμός των κατοίκων οι οποίοι ανησυχούν για τις ζημιές που προκαλούνται στις ηλεκτρικές τους συσκευές.Ας ελπίσουμε να βρεθεί άμεσα λύση”, αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Γράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Κωστακόπουλος:

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ….

Το πράγμα έχει παρατραβήξει με τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος στα ορεινά χωριά των Κοινοτήτων Αμβρακιάς, Αργυρού Πηγαδίου και Κοκκινόβρυσης του Δήμου Θέρμου. Πρόβλημα που και αυτές τις μέρες είχε την τιμητική του σ’ αυτή την περιοχή.

Προ δεκαετίας κατασκευάστηκε από τη ΔΕΗ, μετά από επίμονες ενέργειες των τοπικών φορέων, καινούρια γραμμή ηλεκτροδότησης της προαναφερόμενης περιοχής, η οποία αναφέρεται στην Κοιλάδα του Γιδομανδρίτη, μία από τις πλέον ορεινές περιοχές του Δήμου Θέρμου.

Κι αυτό, για να αποφευχθεί η διάβαση από μεγάλα υψόμετρο που καθιστούσε αδύνατη την επίσκεψη της παλιάς γραμμής και την άμεση αποκατάσταση των βλαβών τη χειμερινή περίοδο.

Παρ’ όλα αυτά, το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε, αλλά μάλλον χειροτέρεψε, αφού, ναι μεν η νέα γραμμή που διέρχεται από μικρότερο υψόμετρο είναι καλύτερα επισκέψιμη και δεν αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα από τα χιόνια, αλλά τι να το κάνεις αυτό, αφού αρκεί ακόμη και ένα μέτριας έντασης φύσημα του ανέμου για να προκαλέσει διακοπή ρεύματος.
Και όχι μόνο τον χειμώνα με τα χιόνια, όπως συνέβαινε με την παλιά γραμμή, αλλά όλες τις εποχές.

Και μάλιστα η συχνότητα των βλαβών να είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με ό,τι συνέβαινε με την παλιά γραμμή, ενώ και οι συχνές πτώσεις τάσης έχουν ως συνέπεια την πρόκληση βλαβών, και συχνά καταστροφής, στις ηλεκτρικές συσκευές.

Και είναι ν’ απορεί κανείς, πώς είναι δυνατόν να δημιουργείται τέτοιο πρόβλημα σε μια νέα γραμμή;

Και γιατί δεν λαμβάνεται μέριμνα από τον ΔΕΔΔΗΕ για την επίλυση αυτού του προβλήματος, τόσον καιρό τώρα;

Σαν να μην έφτανε το πρόβλημα με την απομόνωση αυτής της περιοχής, η οποία επικοινωνεί αποκλειστικά με υποτυπώδεις χωματόδρομους, ήταν να αντιμετωπίζουμε και πρόβλημα με την ομαλή ηλεκτροδότηση….

Όλα τα είχαμε, αυτό μας έλειπε..

Αλλά, θα επανέλθουμε πιο οργανωμένα και με πιο πολλά στοιχεία για το πρόβλημα αυτό, όπως και γενικότερα για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τόσο η εν λόγω περιοχή όσο και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θέρμου σε σχέση με την ηλεκτροδότηση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ …….ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΥΞΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ !!!!!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.