Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Προβληματισμός στην Κεχρινιά για τις ανεμογεννήτριες

1Σε συνέλευση συμμετείχαν κάτοικοι του Τ.Δ. Κεχρινιάς του Δήμου Αμφιλοχίας με θέμα την επένδυση ανεμογεννητριών που ξεκίνησε στην Κοινότητά τους. Οι κάτοικοι ζητούν ενημέρωση για το ζήτημα.
Η συνέλευση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβούλου κ. Χρήστου Χούτα και σε αυτήν παρέστησαν αρκετοί εκ των κατοίκων της Κοινότητας αλλά και οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αμφιλοχίας Ιωάννης Πρεβεζάνος, (Πρώην Δήμαρχος Μενιδίου) και Ευάγγελος Τσούκας  όχι όμως και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής.
Ο κ. Χούτας ανέφερε για τη συνέλευση: «Πήρα την πρωτοβουλία αυτή, στα πλαίσια των καθηκόντων μου ως τοπικός σύμβουλος, γιατί μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία ενέργεια από πλευράς των αρμοδίων αλλά και τις ίδιας της εταιρείας, για την ενημέρωση των κατοίκων του χωριού. Δεν είμαστε αντίθετοι σε καμία επένδυση στην περιοχή μας, αλλά δεν πρέπει να γνωρίζουμε τι πρόκειται να δημιουργηθεί; Γνωρίζουμε ότι οι οποιεσδήποτε «επενδύσεις» τέτοιου είδους έχουν αρκετές αρνητικές συνέπειες όπως και αρκετά οφέλη. Δεν μπορεί τις όποιες αρνητικές συνέπειες να τις επωμιστεί ολόκληρη η τοπική κοινωνία και τα όποια οφέλη, κατά την υλοποίηση του έργου αλλά και μετά, να τα καρπωθούν μόνο λίγοι εκ των ημετέρων; Από την μικρή έρευνα που έκανα, θεωρώ ότι είμαστε η μοναδική Κοινότητα πανελλαδικά που δεν ερωτήθηκε αλλά πολύ περισσότερο, δεν ενημερώθηκε η τοπική κοινωνία, για αυτή την «επένδυση». Γιατί όλος αυτός ο «μυστικισμός», γύρω από αυτή την επένδυση; Θέλουν να κρύψουν κάτι; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας αγνόησαν; Γιατί σε όλες τις άλλες παρόμοιες επενδύσεις στην περιοχή μας, έγινε διεξοδική ενημέρωση από τον Δήμο και έγιναν αποδεκτές από τις τοπικές κοινωνίες; Με τις όποιες μικρές αντιδράσεις; Ποιοι διαπραγματεύτηκαν με την εταιρεία, για μας χωρίς εμάς, και τι; Όλα αυτά θα απαντηθούν τις επόμενες ημέρες, όπως και άλλα πολλά και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε και να αποκομίσουμε ότι καλύτερο για την κοινότητά μας. θα προβούμε σε οποιεσδήποτε ενέργειες χρειαστεί, ακόμη και στην αναστολή με ένδικα μέσα, γιατί γνωρίζουν ότι μπορεί να γίνει, ώστε να έρθουν και να μας ενημερώσουν οι υπεύθυνοι. Τελειώνοντας να ευχαριστήσω όλους εκ των συγχωριανών μου, που μπόρεσαν και παρέστησαν στην συνέλευση αυτή καθώς και τους εκλεκτούς εκ των παρευρισκομένων, οι οποίοι με τις τεκμηριωμένες απόψεις τους, συνέβαλλαν καθοριστικά για τις μελλοντικές μας ενέργειες.»
2 3

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.