Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Προβληματισμός στην τοπική αστυνομία για τον… υπερβάλλοντα ζήλο

Προβληματισμός στην τοπική αστυνομία για τον… υπερβάλλοντα ζήλο

Oι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών για την εφαρμογή των μέτρων για τον κορωνοϊό είναι εντατικοί και τα πρόστιμα και στο Αγρίνιο σε καθημερινή βάση.

Η δουλειά βεβαίως των αστυνομικών αρχών είναι η επιβολή του νόμου αλλά έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που οι ένστολοι έχουν δείξει υπερβάλλοντα ζήλο ενδεχομένως στο όριο της αναλγησίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που είδε τη δημοσιότητα η επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε γυναίκα στο Αγρίνιο που κυκλοφορούσε με βεβαίωση αλλά είχε ξεχάσει την ταυτότητα. Κάτι αντίστοιχο και στο Μεσολόγγι συνέβη χθες ενώ προ ημερών βεβαιώθηκε πρόστιμο σε γυναίκα οδηγό στο Αγρίνιο που κυκλοφορούσε αιτιολογημένα αλλά στον έλεγχο επέδειξε δίπλωμα θεωρώντας πως αυτό ήταν αρκετό.

Η τακτική αυτή αποξενώνει περισσότερο τους αστυνομικούς από την κοινωνία και μάλλον άρχισαν να το καταλαβαίνουν αυτό στη Διεύθυνση Ακαρνανίας. Λέγεται μάλιστα πως το πρόστιμο στην 68χρονη θα διαγραφεί αντιλαμβανόμενοι  πως επρόκειτο για «όνειδος».

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Δημήτρης κοντονικας

    Γιατί ρε παιδιά
    Εσείς δεν μας δείχνατε προχθές τον φανταστικό διοικητή τροχαίας με τον φανταστικό δήμαρχο που κανονίζουν τα πάντα όλα;

  2. gio

    Οταν σε σταματουν για τυπικο ελεγχο και παρουσιαζεις μηνυμα/εγγραφο μετακινησης και ταυτότητα, οι περαιτερω ερωτησεις τυπου “που πας και γιατι” ειναι παραβαση προσωπικων δεδομενων και φανερωνει την καταχρηση εξουσιας απο μερος τους. Δεν προκειται για ενα τυπικο ελεγχο της αστυνομιας που πρεπει να απαντησεις στις ερωτησεις τους, αλλα για ενα “προσωρινο” καθεστως ελεγχου μετακινησης λογω κορονοιου. Η ανακοινωση τους :” Οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και βεβαίωση κίνησης.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.