Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Προβληματίζει πάλι την περιφερειακή αρχή η Κλεισούρα

Προβληματίζει πάλι την περιφερειακή αρχή η Κλεισούρα

Μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η τεχνική έκθεση που εκπονείται για το συγκεκριμένο σημείο και εφόσον κριθεί ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω παρεμβάσεων, αυτές θα αντιμετωπιστούν από την υφιστάμενη εργολαβία.

Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019. Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας γίνονται επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αναφέρει η περιφεεριακή αρχή.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ ενημερώθηκε από την Τροχαία για τις καταπτώσεις που σημειώθηκαν στην Περιμετρική Ναυπάκτου, όπου έγινε προειδοποιητική σήμανση επικινδυνότητας. Τα συνεργεία της ΠΔΕ επενέβησαν άμεσα και σήμερα συνεχίζεται η απομάκρυνση των βράχων.
Επίσης στην Κλεισούρα σημειώθηκε πτώση φερτών υλικών, τα οποία απομακρύνθηκαν με την επέμβαση των συνεργείων. Παράλληλα, μέχρι αύριο Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, θα έχει ολοκληρωθεί η τεχνική έκθεση που εκπονείται για το συγκεκριμένο σημείο και εφόσον κριθεί ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω παρεμβάσεων, αυτές θα αντιμετωπιστούν από την υφιστάμενη εργολαβία.
Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις υπήρξε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και από κοινού καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε να μην υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζει πως βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα ωστόσο αναφέρει πως εξαιτίας του μεγάλου όγκου βροχής τα προβλήματα είναι επαναλαμβανόμενα. «Στόχος των υπηρεσιών είναι η άμεση αντιμετώπισή τους. To δυναμικό της Περιφέρειας είναι και παραμένει σε ετοιμότητα», σημειώνει.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Λοτσάρης και ο υπάλληλος του Τμήματος Συγκοινωνιακών έργων Αθανάσιος Μαστραντωνάκης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Β.Ε

    Και να σκεφτεί κανείς ότι η σημερινή κυβέρνηση πήρε απο τους μεγαλοεργολάβους 1 δις πίσω απο παλιές συμβάσεις….έτσι για να μην ξεχνιόμαστε..απο επαγγελματίες σχολιαστές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.