Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Η ταινία “Το δέντρο που πληγώναμε” προβάλλεται στο πλαίσιο πολιτιστικής δράσης του ΔΠΠΝΤ

afisa-dppnt

Το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών προσκαλεί στην προβολή της ταινίας του Δήμου Αβδελιώδη «Το Δέντρο που Πληγώναμε» η οποία θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης φοιτητών και διδασκόντων με θέμα «Τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών του Αγρινίου άλλοτε και τώρα». Η προβολή θα γίνει  την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο (κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου- Γ. Σεφέρη 2, Αγρίνιο).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τμήματος για την πολιτιστική δράση αναφέρει τα εξής:
Οι φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (Πανεπιστήμιο Πατρών) διοργανώνουν πολιτιστική δράση στο πλαίσιο των μαθημάτων «Θέματα Λαϊκού Πολιτισμού» της Κα Κ. Γκουγκουλή, «Προβολή και Ανάδειξη Πολιτισμικών Αγαθών» της Κα Ν. Πάντζου, και «Ψηφιακά Πολιτισμικά Προϊόντα» του Κου Γ. Στυλιαρά. Στόχος των εκδηλώσεων που αποτελούν συνέχεια της περσινής έκθεσης «Το παιχνίδι στην Αιτωλοακαρνανία 1940-2010», είναι η εξοικείωση των φοιτητών με όλα τα στάδια διοργάνωσης πολιτιστικών δράσεων, η απόκτηση πρακτικής και ερευνητικής εμπειρίας, η ανάδειξη του παιχνιδιού ως πηγής δημιουργικότητας αλλά και ως ιστορικού τεκμηρίου για την πρόσληψη της εμπειρίας της παιδικής ηλικίας στο Αγρίνιο σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους καθώς και η εξοικείωση των φοιτητών και του κοινού με ενέργειες τεκμηρίωσης και προβολής του πολιτιστικού αποθέματος.
Η δράση με τίτλο «Τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών του Αγρινίου άλλοτε και τώρα» αποτελείται από τρία μέρη:
9.00-11.00: Πιλοτική Εκπαιδευτική Δράση για μαθητές Δημοτικού (κλειστή για το κοινό).
11.00-12.00: Επίδειξη πολυμεσικών εφαρμογών πολιτιστικού περιεχομένου από τους φοιτητές του μαθήματος “Ψηφιακά Πολιτισμική Προϊόντα”. Το κοινό θα κληθεί να αξιολογήσει τις εφαρμογές μέσα από ερωτηματολόγια (Τμήμα ΔΠΠΝΤ).
20.00-22.00: Προβολή ταινίας «Το Δέντρο που πληγώναμε» του Δήμου Αβδελιώδη (αμφιθέατρο του κεντρικού κτηρίου).
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.culture.upatras.gr ή αναζητήστε το προφίλ μας στο Facebook: DppntPaixnidiaAitoloakarnanias και στο Instagram: dppntpaixnidiaaitoloakarnanias.
Διεύθυνση Αμφιθέατρου: Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Πατρών: Γ. Σεφέρη 2.
Διεύθυνση ΔΠΠΝΤ: Πάροδος Αγίου Ιωάννη Ρηγανά (Παλιό Μουσικό Σχολείο).
Email επικοινωνίας: dppnt.tapaixnidia@gmail.com
Ευχαριστούμε για την άδεια προβολής της ταινίας «το Δέντρο που πληγώναμε» τον κ. Δήμο Αβδελιώδη και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.