Τετάρτη, Ιανουάριος 16, 2019

Προβολή της ταινίας «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η γιαγιά μου» στη Λάρισα

Οι κινηματογραφικές και πολιτισμικές διαστάσεις του φράγματος της Μεσοχώρας
iraklis-axeloos-mesoxora

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, ο Σύλλογος Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας προβάλει στην εκδήλωση με τίτλο «Οι κινηματογραφικές και πολιτισμικές διαστάσεις του φράγματος της Μεσοχώρας», τις ταινίες «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η γιαγιά μου», του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου και την βραβευμένη ταινία στο πρόσφατο Φεστιβάλ Δράμας «Φράγμα», σε σκηνοθεσία Γιώργου Τελτζίδη, που θα παρευρίσκεται στην εκδήλωση. Οι συγκεκριμένες ταινίες θα προβληθούν για πρώτη φορά στη Λάρισα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένας σύντομος σχολιασμός των ταινιών και αναφορά στα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής από τον Πρόεδρο του Σ.Π.Θ Βασίλη Σακκά. 

Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η γιαγιά μου... Οι πολιτισμικές διαστάσεις του φράγματος της Μεσοχώρας

 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα αναλυθούν εν συντομία οι περιβαλλοντολογικές διαστάσεις του φράγματος της Μεσοχώρας από το πανελλήνιο δίκτυο «Μεσοχώρα-Αχελώος S.O.S».

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει συζήτηση-διάλογος μεταξύ του σκηνοθέτη, των φορέων και του κοινού.

Είσοδος ελεύθερη.

Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η γιαγιά μου, Δ.Κουτσιαμπασάκος,30΄

Η ογδοντάχρονη γιαγιά Δήμητρα ζει μόνη σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Πίνδου. Δίπλα από το σπίτι της κυλάει ο πανάρχαιος ποταμός Αχελώος. Στο σημείο αυτό χτίζεται και το φράγμα του Αχελώου, ένα από τα μεγαλύτερα στο είδος του έργα στον κόσμο. Το σπίτι της γιαγιάς βρίσκεται στο κέντρο της επικείμενης λίμνης. Τα εγγόνια της επιστρέφουν στο χωριό με σκοπό να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ.

Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η γιαγιά μου... Οι πολιτισμικές διαστάσεις του φράγματος της Μεσοχώρας

Φράγμα, Γ.Τελτζίδης, 17΄

Η έφηβη Χριστίνα ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό. Η κατασκευή ενός φράγματος θα αναγκάσει τους κατοίκους να το εγκαταλείψουν. Τις τελευταίες μέρες εκκένωσής του, η Χριστίνα θα πρέπει να πάρει δυσβάστακτες αποφάσεις , όπως τι θα απογίνει το γέρικο σκυλί που έχει υπό την προστασία της.

Πηγή: ypaithros.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.