Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Πρύτανης ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για συγχώνευση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει τα ΤΕΙ από τον χάρτη»

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Τριανταφύλλου μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 5:30» του OPENTV με την Αμαλία Κάντζου και τον Βαγγέλη Γιακουμή για την επερχόμενη συγχώνευση.

Στην ερώτηση γιατί συγχωνεύονται τα δύο ιδρύματα ο κύριος Τριανταφύλλου απάντησε «αυτό γίνεται στα πλαίσια μιας πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έχει αποφασίσει να διαγράψει από τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τα ΤΕΙ»

Για τις καταλήψεις που γίνονται από τους φοιτητές που δεν επιθυμούν την ένωση ο Πρύτανης τόνισε πως « οι καταλήψεις γίνονται στα κτίρια της διοίκησης του ΤΕΙ γιατί οι φοιτητές δεν θέλουν να χάσουν τα μαθήματά τους. Οι φοιτητές είναι πιο υπεύθυνοι από τους υπόλοιπους αυτής της κοινωνίας και αντιδρούν στο ότι η συγχώνευση γίνεται με όρους επικυρίαρχου. Το Πανεπιστήμιο Πατρών επιβάλει τους όρους του, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι θέσεις του ΤΕΙ ούτε οι ανάγκες της περιοχής.

Για το τι θα γίνει με τους απόφοιτους των ΤΕΙ «θα δημιουργηθεί ένα γενικό τμήμα. Οι 150 καθηγητές του ΤΕΙ θα είναι υπεύθυνοι για την εκπαίδευση όλων των φοιτητών. Θα υπάρχουν καθηγητές που θα πρέπει να διδάσκουν 25 και 30 ώρες την εβδομάδα για να καλύψουν τις ανάγκες».

Πηγή: tempo24.news

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Φοιτητής

    Τα ΤΕΙ εχουν αναβαθμιστεί στη εποχη Συριζα οπως και τα επαλ στην δευτεροβάθμια..οταν η νδ εκλεινε ειδικότητες και έστειλε 18000 μαθητες στα ιδιωτικα επαλ…το πτυχίο του τει θα γινει ισάξιο των ΑΕΙ..το γεγονος της συγχώνευσης ειναι άλλο…κακό για τις τοπικες οικονομίες ναι…αλλα ας δουμε το συμφέρον των φοιτητών…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.