Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

«Μας ψεκάζουν και βγαίνει το λάδι γεμάτο οξέα!»

«Μας ψεκάζουν και βγαίνει το λάδι γεμάτο οξέα!»

Δεν θέλει να σας τρομάξει η στήλη αλλά υπάρχει σοβαρή περίπτωση να επανήλθαν οι ψεκασμοί μετά από ένα διάστημα που είχαν σταματήσει! Ή μήπως δεν είχαν σταματήσει και οι εχθροί της πατρίδας μας συνέχιζαν τις βρωμοδουλειές τους για να καταστρέψουν την ωραιότερη χώρα του κόσμου;

Αν νομίζετε πως κάνουμε πλάκα, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Την εποχή αυτή πάρα πολλοί συμπολίτες μας που έχουν ελιές τις μαζεύουν και τις πάνε για το λάδι της χρονιάς στο λιοτρίβι. Ε, εκεί διαπιστώνουν ότι φέτος είναι πολύ άσχημα τα πράγματα καθώς όχι μόνο είναι μικρή η παραγωγή αλλά δεν είναι καλό και το λάδι. Η οξύτητά του όχι απλά ξεπερνάει τον μαγικό αριθμό «2» που είναι η ανεκτή οξύτητα αλλά πάει και αρκετά πάνω από το «4»! Και για να σκεφτεί κανείς για πόσο κακή ποιότητα μιλάμε, το παρθένο ελαιόλαδο είναι στον δείκτη «0,2», το πολύ μέχρι το «0,4».

Ε, λοιπόν οι συμπολίτες μας από όλη την Αιτωλοακαρνανία έχουν την έχουν ήδη την απάντηση. Δύο από τα περίχωρα του Αγρινίου κι ένας από Ναύπακτο μας έχουν εξηγήσει από χθες πως φταίνε ραντίσματα που κάνουν «οι ξένοι»! Διότι άλλη λογική εξήγηση για το τόσο χάλια λάδι που βγάζουν φέτος δεν υπάρχει… «4,8 οξύτητα μου βγήκε ρε φίλε, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ! Μας ραντίζουν από ψηλά, πάει και τελείωσε!».

Η απάντηση των πιο λογικών ότι ίσως να φταίνε οι βροχές την ακατάλληλη εποχή και η ξηρασία αμέσως μετά δεν εισακούεται. Ότι έχει μεγάλη σημασία ο δάκος κι ότι την λαδοελιά κανένας δεν την ραντίζει μόνος του πια, επίσης δεν ακούγεται ωραία. Γι’ αυτό άλλωστε περιμένουν όλοι να τους ραντίσει για τον δάκο το κράτος και μετά ζητάνε αποζημιώσεις! Τώρα έχει προστεθεί και μια τεράστια δυσπιστία για τις μετεωρολογικές προγνώσεις. «Να. Για σήμερα έλεγαν βροχές, τις είδες πουθενά;» με ρώτησε γνωστός που θα μάζευε 500 ρίζες. «Μα δεν είπαν για σήμερα, από αύριο είπαν…», ψέλλισα.

«Άσε μωρέ, εσείς τα κάνετε όλα, ξέρετε τι γίνεται και δεν λέτε τίποτε, καλά σας λένε ρουφιάνους», ήρθε η απάντηση. Όλα αυτά συμβαίνουν αλήθεια. Και πράγματι πρέπει να μας ψεκάζουν, δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε στ’ αλήθεια ότι μας… ραντίζουν! Πάντως, και να μην ραντίσουμε και να μην μαζέψουμε και λεφτά να πάρουμε είναι δύσκολο πια, οπότε ας το γυρίσουμε στους ψεκασμούς.

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.