Κυριακή, Αύγουστος 18, 2019

Ψήφισμα κατά Ιόνιας Οδού «Κοσμά Αιτωλού» και καταλήψεις, τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τους αγώνες

avast

Δυο  δείγματα του πως αντιλαμβανόμαστε τους αγώνες και την Δημοκρατία, όπως στην υπόλοιπη χώρα έτσι και στα μέρη μας. Βλέπετε, έχουν την τιμητική τους οι αγώνες σήμερα που ξεκινά νέα εβδομάδα η οποία τυγχάνει να τελειώνει τον Οχτώβρη και να μας βάζει σε αγωνιστική διάθεση με τον Νοέμβρη να έρχεται(ήδη προσέξατε ότι έχουνε επηρεαστεί στα ονόματα των μηνών)…

Στη διεύθυνση του γνωστού ιστότοπου διαδικτυακών ψηφισμάτων  πολιτών(και όχι δημοψηφισμάτων) Avaaz εδώ διεξάγεται ψηφοφορία για να μην αλλάξει το όνομα της Ιόνιας Οδού,  να μην γίνει «Οδός Κοσμά Αιτωλού» όπως έχει προταθεί από Παυλόπουλο και Ιερώνυμο. Προσωπικά συμφωνώ, δεν θέλω να μετονομαστεί η Ιόνια Οδός σε Κοσμά Αιτωλού και θα πάρω και την θέση μου σύμφωνα με την άποψή μου(για τον Κοσμά τον Αιτωλό περισσότερο και όχι τόσο για την σχέση Ελλάδας με Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Να σημειωθεί, δε, πως κάθε ψήφισμα που μπαίνει στον συγκεκριμένο ιστότοπο μπορεί να καταγγελθεί ως ανάρμοστο ακριβώς από κάτω από τις ανακοινώσεις γι’ αυτό.

Όμως, ενώ συμφωνώ με την φιλοσοφία του ψηφίσματος δεν συμφωνώ καθόλου με την ρητορική όσων έχουν γραφτεί στη συγκεκριμένη σελίδα. Και κυρίως δεν συμφωνώ με εκείνο το «Θα μας βρείτε μπροστά σας»! Τι είναι πάλι τούτο; Απειλή; Πως αν δεν γίνει αυτό που λέμε εμείς οι σωστοί θα σας σπάσουμε τα κεφάλια ή θα αλλάζουμε τις ταμπέλες; Αν ακολουθήσει ψήφισμα πάλι στο Avaaz με πολλαπλάσιες ψήφους ΥΠΕΡ της μετονομασίας σε «Οδός Κοσμά Αιτωλού» τι θα κάνουμε; Θα πούμε ότι εμείς είμαστε νεωτεριστές και προοδευτικοί και θα ξεκινήσουμε αντάρτικο; Όχι, τότε θα η αφεντιά μου θα πάει πάλι απέναντι στο «απέναντι» και μάλλον θα με τραβάνε φωτογραφίες εκείνοι με τους οποίους  συμφωνώ για το όνομα, αποκαλώντας με «σκοταδιστή!

Επίσης, σήμερα έχουν ξεκινήσει και οι αγώνες στα σχολεία καθώς πλησιάζει η 17 Νοέμβρη(πάντα έτσι γραμμένοι οι μήνες, αγωνιστικά). Τα σχολεία 1ο ΕΠΑΛ, το 2ο και 3ο ΓΕΛ, το 1ο, 4o και το 5ο Γυμνάσιο έχουν κλείσει, είναι υπό κατάληψη, πράγμα που απαγορεύεται από τον νόμο αλλά αυτό είναι το τελευταίο που απασχολεί σε τούτη τη χώρα. Η απορία είναι άλλη: τα κείμενα που διαβάζονται ακόμη και τα συνθήματα που θα ειπωθούν(!) περιγράφονται-αγωνιστικά πάντα!- από την σελίδα εδώ και την διεύθυνση στο facebook εδώ όπου την ευθύνη έχει μια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών όπου όμως δεν ξέρουμε ποιοι την αποτελούν! Θέλω να πω, για να έχεις επιτροπή και μάλιστα συντονιστική που συντονίζει τις καταλήψεις σχολείων, την πορεία τους στις πόλεις, ακόμη και τα συνθήματά τους πρέπει να έχεις ένα όνομα, σωστά; Λάθος, δεν υπάρχει όνομα κανένα. Μόνο ένα πολιτικό… πρόσημο με κάμποσο Μπρεχτ ασφαλώς. Και φυσικά σχολεία που δεν λειτουργούν!

Τα συνθήματα που μπορούν να λεχθούν πάντως αναγράφονται σαφώς στην ιστοσελίδα, προσφέρονται από ένα πλούσιο μενού και λέγονται με τρόπο συνθηματικό.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.