Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας για την Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας για την Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους

pedΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδας, κατά την Συνεδρίασή του στις 11.5.2017, εξέδωσε κατά πλειοψηφία το παρακάτω Ψήφισμα, σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε μετά την Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους των Ο.Τ.Α.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδας, μετά την κατάσταση που διαμορφώθηκε από την Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αντισυνταγματικότητα των παρατάσεων των συμβάσεων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., επισημαίνει τα εξής:
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ΚΕΔΕ, είχαν εξ αρχής επισημάνει ότι η κυβερνητική απόφαση για παράταση των συμβάσεων στους Δήμους θα αντιμετώπιζε προβλήματα κατά την διαδικασία έγκρισης των ενταλμάτων πληρωμής.
Ομως οι συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν, δεν ευθύνονται σε καμια περίπτωση για την κατάσταση στην οποία περιήλθαν, να κινδυνεύουν δηλαδή, όχι μόνο να μην πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, αλλά να κληθούν να επιστρέψουν και τα χρήματα που έλαβαν κατά το χρόνο της παράτασης των συμβάσεών τους.
Το θέμα αυτό θα πρέπει να λυθεί άμεσα από την Κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση, ενώ δεν θα πρέπει να επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες μεθοδεύσεις.
Πάγια θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πως η κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών των Δήμων, πρέπει να γίνεται με την πρόσληψη μόνιμου και με αξιοκρατικές διαδικασίες επιλεγμένου προσωπικού και πάντα με τον απαραίτητο σεβασμό στο “αυτοδιοίκητο” των ΟΤΑ, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες τους και την ιεράρχησή τους, ώστε να μπορέσει να εξασφαλισθεί η λειτουργικότητά τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.