Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Ψηφίσματα για συμμετοχή στον εθνικό διάλογο για το κυνήγι και για τις δημοτικές καθαρίστριες

Ψηφίσματα για συμμετοχή στον εθνικό διάλογο για το κυνήγι και για τις δημοτικές καθαρίστριες

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου.

DSCN3251

Ομόφωνο ήταν το ψήφισμα υπέρ των αποφάσεων των επιτροπών του δήμου Αγρινίου που ζητούν να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των σχολικών καθαριστριών προκειμένου να απασχολούνται με ανθρώπινο ωράριο και με εργασιακή ασφάλεια και πλήρη κάλυψη, στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου.

Τον λόγο πήρε τόσο ο κ. Στ. Καμμένος (Ανατροπή Τώρα) όσο και ο κ. Παπανικολάου (Λαϊκή Συσεπίρωση) που ζήτησαν μετατροπές στις συμβάσεις σε πιο μόνιμη εργασιακή σχέση, με τον πρώτο να προκρίνει και τη λύση των προσωπικών συμβάσεων όπως συμβαίνει και στα νοσοκομεία. Ο κ. Γκρίζης, ως αντιδήμαρχος Παιδείας μέχρι πρότινος, απάντησε ότι όλες οι προτάσεις έχουν ήδη υιοθετηθεί από τις επιτροπές του δήμου. Έντονη συζήτηση υπήρξε και για το θέμα των ολοήμερων σχολείων με αρκετούς συμβούλους να υποστηρίζουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις έχουν παρθεί για περικοπή δαπανών με αποτέλεσμα την ουσιαστική κατάργηση των ολοήμερων.

Συζήτηση πάνω σε ψήφισμα που έφεραν οι κυνηγοί της περιοχής σχετικά με τον εθνικό διάλογο που διεξάγεται αναφορικά στο κυνήγι και όσα έχει εισηγηθεί ο υφυπουργός κ. Τσιρώνης. Εισηγητής ήταν ο Γιώργος Παπάς από την πλειοψηφία, και ο ίδιος μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου, που παρουσίασε την εισήγηση για το θέμα του κυνηγιού. Όπως είπε ο εισηγητής ανοίγεται ένα θέμα για μεγάλη μερίδα πληθυσμού, άνω του ενός εκατομμυρίου ατόμων, τις οικογένειες δηλαδή των 250.000 Ελλήνων κυνηγών. «Τον Απρίλιο ένας Έλληνας υφυπουργός  άνοιξε ένα θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συγκεκριμένα κ. Τσιρώνης, υφυπουργός περιβάλλοντος για τα θέματα θήρας, ως μέλος των Οικολόγων πήρε μικρότερο ποσοστό από τον Γκλέτσο, κάπου στο 0,5%, είναι συνεπής στον εαυτό που είναι πολέμιος του κυνηγιού. Η Ελλάδα παίρνει μόνο εύσημα για το κυνήγι, θεωρείται αειφορική δραστηριότητα, αποδεκτή από την τοπική κοινωνία και έχει μόνο θετικές κριτικές από τον ευρωπαίο Επίτροπο και την ευρωπαϊκή Χάρτα. Ο κ. Τσιρώνης κάλεσε συλλόγους περιβάλλοντος και απέκλεισε Επιμελητήρια, ΟΤΑ και τους ανθρώπους του κυνηγιού. Ένας από αυτούς τους συλλόγους που κάλεσε έχει ζητήσει την κατάργηση της σφαγής αρνιών το Πάσχα! Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι είναι προνομιακοί συνομιλητές του κράτους», εξήγησε.

Συμπλήρωσε ακόμη «προσπαθούν να μας επιβάλλουν δια νόμου τις ιδεοληψίες τους» και  ζήτησε να έρθει ψήφισμα κατά του περιορισμού κατά 2,5 μήνες την κυνηγετική περίοδο, κατά της κατάργησης της ομοσπονδιακής θηροφυλακής, κατά της κατάργησης συγκεκριμένου κυνηγιού όπως της ορεινής πέρδικας και κατά της διάλυσης με νόμο των κυνηγετικών ομοσπονδιών. Εξήγησε ότι έχουν έρθει ανάλογα ψηφίσματα και σε άλλες περιοχές και σύντομα θα έρθει και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον κ. Κατσιφάρα.

Ο κ. Τραπεζιώτης, παίρνοντας τον λόγο, εξήγησε ότι δεν έχει υπάρξει κανένας αποκλεισμός, αντίθετα από παλιότερα που καλούνταν μόνο οι κυνηγοί στον εθνικό διάλογο. Πάντως και η παράταξη Τραπεζιώτη ενέκρινε το ψήφισμα αυτό, όπως άλλωστε δήλωσε αργότερα και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Παπανικολάου, ο οποίος στηλίτευσε το κόστος στο οποίο έχει φτάσει το κυνήγι, ενώ αμφισβήτησε τις προτεραιότητες για το κυνήγι θεωρώντας ότι θα καταλήξει να είναι ένα σπορ για πλουσίους. Το ψήφισμα πέρασε τελικά από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, παμψηφεί.

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ζαβός

    Μάστορα Αναστό,το ήξερα ότι κατά βάθος είσαι οικολόγος και αναρχοαυτόνομος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.