Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Η πορεία ενός πτερυγίου ανεμογεννήτριας προς το Περδικάκι (φωτό)

Η πορεία ενός πτερυγίου ανεμογεννήτριας προς το Περδικάκι (φωτό)

Κείμενο και φωτογραφίες Αποστόλου Κων. Καρακώστα

Από νωρίς το πρωί στον κεντρικό οδικό άξονα του Ορεινού Βάλτου-Δήμου Αμφιλοχίας-κινείται ρυμουλκό όχημα που μεταφέρει ένα πτερύγιο ανεμογεννήτριας, για αντικατάσταση κατεστραμμένου από κεραυνό, στο αιολικό πάρκο Περδικακίου.

Η τροχαία Ακαρνανίας σε συνεργασία με το Αστυνομικό τμήμα Εμπεσού, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά και κίνηση κατά μήκος της διαδρομής, από γέφυρα Αχελώου-Καστράκι-Μπαμπαλιό-Ποδογορά-Γιαννόπουλοι-Γέφυρα Βέργας-Νέο Χαλκιόπουλο-Σταθά-Εμπεσό-και μέχρι τον Θύαμο.

Η μεταφορά πολλών πτερυγίων πέρυσι, κάνει πολύ εύκολη την μετακίνηση μια και οι οδηγοί-χειριστές του ρυμουλκού οχήματος, καθώς και οι συνοδοί της πομπής που κινούνται μπρος και πίσω, απέκτησαν μεγάλη πείρα από την δύσκολη ομολογουμένως διαδρομή, και γνωρίζουν κάθε στροφή του δρόμου και ειδικά τα επικίνδυνα σημεία.

Ο χειριστής του πτερυγίου με μεγάλη επιδεξιότητα το ανυψώνει στις στροφές για να μην ακουμπά σε δένδρα και κολώνες ρεύματος και τηλεφώνου, και το χαμηλώνει όταν διέρχεται κάτω από εναέριες καλωδιώσεις και σωληνώσεις νερού.

Ας σημειωθεί ότι η ταχύτητα του ρυμουλκού είναι κάτω από τα πέντε χιλιόμετρα την ώρα και οι συνοδοί βαδίζουν σε όλη την διαδρομή, ώστε να έχουν άμεση προσέγγιση με τους οδηγούς διερχομένων αυτοκινήτων και να τους πληροφορούν σε πιο σημείο μπορούν να προσπεράσουν η σε ποια πλευρά του δρόμου να παρκάρουν ώστε να βρίσκεται το όχημά τους και οι επιβαίνοντες σε πλήρη ασφάλεια όταν διέρχεται το 80 μέτρων μακρύ όχημα και πτερύγιο δίπλα τους στο στενό και χωρίς διαχωριστική λωρίδα δρόμο.

Δεν παρατηρούνται καθυστερήσεις πέραν των λίγων λεπτών σε ορισμένα σημεία, και σε ώρες αιχμής της κυκλοφορίας, ειδικά το πρωί 07.00 με 09.00 που υπάρχει ροή αυτοκινήτων προς το Αγρίνιο τις καθημερινές όπως σήμερα.

Οι φωτογραφίες είναι από τον κόμβο του Καστρακίου, η μέση καθυστέρηση όσων κινούνταν προς Αγρίνιο ήταν 1΄ με 2΄ λεπτά, ενώ όσοι κινούνταν προς τον ορεινό Βάλτο προσπερνούσαν άνετα και με ασφάλεια ακολουθώντας τις υποδείξεις του προσωπικού συνοδείας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.