Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Πτώσεις δένδρων στο Αγρίνιο

Πτώσεις δένδρων στο Αγρίνιο

Η κακοκαιρίας «Ιανός» σφυροκοπά νησιά και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας ενώ στο Αγρίνιο καταγράφεται σφοδρή βροχόπτωση τις τελευταίες ώρες με δυνατούς ανέμους κατά διαστήματα.

Σημειώνονται εξάλλου στην περιοχή και πτώσεις δένδρων. Μια από αυτές πριν λίγα λεπτά στο κέντρο του Αγρινίου καθώς  δένδρο έπεσε στην οδό Σαλάκου λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία. Δένδρο έπεσε εξάλλου και σε δρόμο του Αγίου Κωνσταντίνου, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως πλησίον δημοτικού σχολείου.

Νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο και για   πτώσεις δέντρων σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης, όπως στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και στον πεζόδρομο Καραϊσκάκη προκαλώντας ζημιές σε κολόνα φωτισμού.

Πυροσβεστική και αστυνομία ενημερώνονται και μεταβαίνουν στα σημεία όπως και εργαζόμενοι στο δήμο.

Το γεγονός σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζει την ιδιαίτερη προσοχή που καλούνται όλοι να επιδείξουν σήμερα.

 

Τα μέτρα που συστήνονται
• Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, να αποφύγουν να μείνουν σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
• Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
• Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο

Φωτό από την πτώση δένδρου στον Άγιο Κωνσταντίνο

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.