Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Πτώση Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορία

Πτώση Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορία

MIRAGE2000_473_355– Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μαχητικό τύπου Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας σημειώθηκε μηχανική βλάβη
– Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χειριστής κατάφερε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος με επιτυχία
– Το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια άσκησης στην περιοχή των Σποράδων

Το αεροσκάφος τύπου Mirage 2000 κατέπεσε νότια των Σποράδων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί με ένα ακόμη αεροπλάνο ιδίου τύπου εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση στην περιοχή όταν σημειώθηκε βλάβη στον κινητήρα.

Πληροφορίες από το ΓΕΑ αναφέρουν ότι ο πιλότος του μαχητικού κατάφερε να χρησιμοποιήσει με επιτυχία το εκτινασσόμενο κάθισμα και είναι καλά στην υγεία του.

Στην περιοχή σπεύδουν στην περιοχή δύο ελικόπτερα για την περισυλλογή του πιλότου από την θάλασσα.

Το αεροσκάφος ανήκει στην 332 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε απογειωθεί από την Τανάγρα μαζί με ακόμη ένα αεροσκάφος. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο έπαιρνε μέρος στην άσκηση ως το “νούμερο 2” του σχηματισμού.

Οι συνθήκες του καιρού στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους είναι άσχημες ωστόσο εκφράζεται αισιοδοξία ότι σύντομα η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του πιλότου θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Δυστυχώς το μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000 έχει βεβαρυμένο παρελθόν με τα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας μετρώντας απώλειες της τάξης του 25% της πρώτης παραγγελίας των 40 αεροσκαφών του τύπου με τη λεγόμενη “αγορά του αιώνα”.

newsit.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.