Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

“Αφορμή για να γνωρίσει η Ευρώπη την Αιτωλοακαρνανία” το Συνέδριο Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

“Αφορμή για να γνωρίσει η Ευρώπη την Αιτωλοακαρνανία” το Συνέδριο Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Στο Αγρίνιο θα φιλοξενηθεί το διεθνές συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου, το οποίο  τελεί υπό την αιγίδα  του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου.

Το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του και διοργανώνει το ετήσιο δημοσιογραφικό συνέδριο και την γενική συνέλευση στη χώρα μας σε μια περιοχή που συνιστά αναδυόμενο τουριστικό προορισμό, την Αιτωλοακαρνανία. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, φιλοξενούν τους ευρωπαίους δημοσιογράφους οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν το ετήσιο Συνέδριο τους στο Αγρίνιο, τη Γενική Συνέλευση στο Μεσολόγγι ενώ θα επισκεφτούν την Ναύπακτο και τη Βόνιτσα.

Για το συνέδριο και τα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσει η περιοχή από αυτό συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα  ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Σάγια Τσαουσίδου και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων Κική Παππά στο  Δημαρχείου Αγρινίου.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, πρόκειται για ένα συνέδριο που θα διαφημίσει την περιοχή μας στους πιο κατάλληλους ανθρώπους, δηλαδή τους ευρωπαίους δημοσιογράφους, προκαλώντας ένα κύμα εξωστρέφειας και αναγνωρισιμότητας για το ευρύτερο Αγρίνιο. «Είχαμε κάνει σύνθημά μας το “ανακαλύψτε μας” και δράσεις σαν αυτή γίνονται αφορμή για να σε ανακαλύπτουν πολλοί και σημαντικοί άνθρωποι», ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τους διοργανωτές και τους άμεσα εμπλεκόμενους(το συνέδριο είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ θα συμμετάσχει ως συνδιοργανωτής και ο κεντρικός δήμος των Βρυξελλών)όσο κα τους εθελοντές που συμβάλουν στην πραγματοποίηση του σημαντικού γεγονότος.

Από την πλευρά της η κ. Τσαουσίδου τόνισε ότι κάτι τέτοιο πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα και ότι χαίρεται που επελέγη η Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο. Ευχαρίστησε, δε, τους υπουργούς(Κουντουρά, Σπίρτζης)και τους ευρωβουλευτές(Γιαννάκου- Κούτσικου, Κύρτσος) που θα συμμετάσχουν, ενώ έκανε λόγο για μια ευκαιρία να υπάρξουν απαντήσεις στην εσωστρέφεια και την απομόνωση που κερδίζουν έδαφος μέσω του ευρωσκεπτικισμού, όπως είπε.

Η κ. Παππά, τέλος, εξήγησε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική αφορμή να γνωρίσει ο κόσμος την Αιτωλοακαρνανία, τις ομορφιές, τις αρχαιότητες και τα προϊόντα της που είναι μοναδικά, εξαίροντας την στήριξη που υπήρξε από τον Δήμο και τους άλλους φορείς και καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στο σπουδαίο γεγονός.

Το πρόγραμμα

Η πρώτη ημέρα (29/11) είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη της Αιτωλοακαρνανίας ως δυναμικού τουριστικού προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. ”Ο νομός δυναμικά στον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης” είναι το ζητούμενο για τους τοπικούς φορείς. «Το τουριστικό “πακέτο” εδώ έχει να κάνει με θάλασσα, ιστορία, πολιτισμό, αρχαιολογικούς χώρους, οικοσυστήματα και φυσικά γαστρονομία. Είναι ένας προορισμός έκπληξη, για όλους τους μήνες του χρόνου, με πολλά σπορ , από ιππασία, ανεμόπτερα έως καγιάκ, ράφτιγκ και αναρρίχηση. Όποιος έρχεται περνάει καλά και θέλει να ξανάρθει” θα πει η δημοσιογράφος, Κική Παππά.

Η  υπουργός τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά θα αναφερθεί στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αιτωλοακαρνανίας, όπως  ιαματικός τουρισμός, εκκλησιαστικός τουρισμός (πολλά μοναστήρια της βυζαντινής περιόδου) χιλιόμετρα ακτογραμμών σε Ιόνιο πέλαγος, Αμβρακικό κόλπο και Πατραϊκό κόλπο, λίμνες ποτάμια  ιδροβιότοποι, αρχαία θέατρα, κάστρα και εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Ο  υπουργός Μεταφορών και υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, από την πλευρά του θα αναφερθεί στους μεγάλους οδικούς άξονες όπως Ιόνια οδός, Εγνατία οδός, αλλά και το αεροδρόμιο του Ακτίου που συνετέλεσαν ώστε ο νομός να βγει από απομόνωση και να είναι εύκολα προσβάσιμος σε κάθε επισκέπτη.

Τα κεντρικά θέματα του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο είναι: ”Μπορεί η Ευρώπη να παραμείνει δημοκρατική;” και ”Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ”. Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης κος Νίκος Παππας. Στο Συνέδριο θα παρευρεθεί και ο νέος Δήμαρχος της Περιοχής των Βρυξελλών (IXELLES), Χρήστος Δουλκερίδης, προσκεκλημένος του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γιώργου Παπαναστασίου.

«Είναι αναμφίβολα μεγάλη τιμή για το Αγρίνιο η διοργάνωση του Ετήσιου Συνεδρίου της  Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Στηρίζουμε  όλες τις υγιείς πρωτοβουλίες που προωθούν και ενισχύουν την εξωστρέφεια της περιοχής μας. Είναι το στοίχημα και η πρόκληση της επόμενης ημέρας. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι σύγχρονες προκλήσεις μας κινητοποιούν και μας δείχνουν το δρόμο  της ανάπτυξης. Χαίρομαι που το Αγρίνιο γίνεται, για μια ακόμη φορά, μήτρα  δημιουργικής σκέψης.  Ως Δήμαρχος Αγρινίου θέλω να  συγχαρώ το δραστήρια μέλη του Συλλόγου των Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων και το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την πρωτοβουλία τους. Ανυπομονούμε να σας φιλοξενήσουμε στο Αγρίνιο, να σας  ταξιδέψουμε στην ιστορία και τον πολιτισμό μας και φυσικά να σας προσφέρουμε τα προϊόντα της γης μας» σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου.

Δείτε τη συνέντευξη τύπου:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.