Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

“Αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης” καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Δήμου Μεσολογγίου

Αντεργατική συμπεριφορά της  διοίκησης καταγγέλλουν οι  εργαζόμενοι της Δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης  δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πολιτισμού Δήμου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου. Kάνουν λόγο ακόμη και για συνεχή τραμπουκισμό στα όρια του εκφοβισμού.Η ανακοίνωση:

Ως εργαζόμενοι της Δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης με την ανακοίνωση μας αυτή καταγγέλλουμε την αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα τους τελευταίους μήνες ερχόμαστε αντιμέτωποι σχεδόν καθημερινά με δυσάρεστα παράνομα και αυθαίρετα γεγονότα, όπως:

  1. Τη μείωση των μισθών με την κοπή του επιδόματος ανθυγιεινής των οικιακών βοηθών – καθαριστών του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι για τους μήνες Ιανουάριο έως και Απρίλιο του 2020, χωρίς προειδοποίηση, χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση, χωρίς απόφαση διοικητικού Συμβουλίου και χωρίς να έχει γίνει οποιαδήποτε τροποποίηση της σύμβασης εργασίας τους. Επίδομα το οποίο λάμβαναν από το 2002 έως και λίγους μήνες πριν( τέλη του 2019) χωρίς καμία περικοπή. Επίσης το συγκεκριμένο επίδομα αναγνωριζόταν και καταβάλλονταν στο φορέα κανονικά από την ΕΕΤΑΑ ως και τα τέλη του 2017 και όχι επί δεκαετίας όπως αναφέρει ο πρόεδρος της επιχείρησης σε πρόσφατη ανακοίνωσή του. Η προηγούμενη διοίκηση αναγνωρίζοντας το έργο που παρέχουν οι συγκεκριμένες ειδικότητες αλλά και όλο το πρόγραμμα συνέχισε να το καταβάλει με κόστος της επιχείρησης κανονικά στους εργαζόμενους.
  2. Ότι αιτήματα και αν υποβάλλουμε ως προσωπικό στο φορέα δεν εξετάζονται δεν περνούν διοικητικό συμβούλιο και φυσικά δεν λαμβάνουμε ποτέ απάντηση. Αντίθετα λαμβάνουμε λεκτικές επιθέσεις σε επίπεδο ύβρης δεν υπάρχει διάλογος, δεν υπάρχει διοίκηση, όλοι έχουν λόγο για όλα και ενεργούν κατά το δοκούν, παραβιάζοντας ακόμα νόμους και διατάξεις.
  3. Διοικητικοί υπάλληλοι που απασχολούνταν δεκαετίες ολόκληρες στην επιχείρηση εκδιώχνονται χωρίς να τους κοινοποιηθούν οι λόγοι απομάκρυνσης τους, χωρίς απόφαση διοικητικού συμβουλίου και τις θέσεις τους αναλαμβάνουν άτομα του προγράμματος του ΟΑΕΔ 55-67 ετών, μεταξύ των οποίων είναι καιυποψήφιοι του συνδυασμού του δημάρχου καθώς και συγγενικά του πρόσωπα, χωρίς φυσικά γνώσεις και εμπειρία στα αντικείμενα της κοινωφελούς. Επίσης χρησιμοποιούνται ακόμα και εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ από το εκπαιδευτικό προσωπικό, ως διοικητικοί υπάλληλοι εκτός ωραρίου τους ενώ παράλληλα υπογράφουν κανονικά παρουσίες στη δομή τους, οι οποίες στέλνονται κάθε μήνα στην ΕΕΤΑΑ.Νόμιμο;
  4. Όσον αφορά τις δηλώσεις του προέδρου περί γρήγορης καταβολής της επιχορήγησης του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι, Θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι πάντα η επιχορήγηση και συγκεκριμένα η α δόση κάθε έτους καταβάλλονταν στο φορέα το Μάιο, με εξαίρεση την περσινή χρονιά που καταβλήθηκε Ιούλιο, διότι η ειδική Επιτροπή της ΕΕΤΑΑ συνεδρίαζε κάθε ενάμιση μήνα και όχι κάθε εβδομάδα όπως φέτος λόγω πανδημίας.
  5. Όσον αφορά το πρόγραμμα ΚΔΑΠ πάντα τέλη Μαΐου κάθε έτους ήταν εξοφλημένο μέχρι και τον τελευταίο μήνα εργασίας του. Σήμερα τους οφείλονται τουλάχιστον δύο μήνες και κάποιοι από αυτούς (ωρομίσθιοι) κινδυνεύουν να μη λάβουν και καθόλου αποδοχές τους μήνες της πανδημίας, διότι η διοίκηση της επιχείρησης δεν προέβλεψε να τους εντάξει στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Ολοκληρώνοντας μετά λύπη μας διαπιστώνουμε ένα συνεχή τραμπουκισμό στα όρια του εκφοβισμού.

Υ.γ. θα επανέλθουμε με δεύτερη ανακοίνωση μας μετά το πολυπόθητο διοικητικό συμβούλιο το οποίο επανειλημμένα έχουν αιτηθεί οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. κωστας

    Για ρωτήστε λίγο πώς φέρθηκε ο δήμαρχος και στα 8μηνα. Ούτε δέχτηκε να το συζήτηση συμβούλιο παρότι στέλναμε αιτήσεις ούτε καν μας υποστήριξε. Ο λαός όμως έχει μνήμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.