Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

“Ανθρώπινο λάθος στην 6η ΥΠΕ”

“Ανθρώπινο λάθος στην 6η ΥΠΕ”

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η είδηση της απόλυσης τριών γυναικών λίγες μόλις ημέρες αφότου προσελήφθησαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και ειδικότητα ΥΕ Γενικών Καθηκόντων/Βοηθητικoύ Υγειονομικού Προσωπικού. Επρόκειτο για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα πλαίσια των έκτακτων αναγκών λόγω κορωνοϊού

Οι προσλήψεις ανακλήθηκαν με απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη γιατί κατά την διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των υποψηφίων δεν εξαντλήθηκε ο πίνακας με υποψήφιους πρώτης επιλογής, με αποτέλεσμα να προσληφθούν υποψήφιοι με λιγότερα μόρια.

Η εξέλιξη αυτή βέβαια προκάλεσε εύλογες απορίες και για το λόγο αυτό το agrinionews.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη ο οποίος επεσήμανε πως το ίδρυμα δεν ενεπλάκη στη διαδικασία επιλογής τους και πως το πρόβλημα αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος, λόγω πίεσης χρόνου, από μέρους 6ης ΥΠΕ.

Αναγνωρίζει ο κ.Τσώλης ότι πρόκειται για μία άσχημη εξέλιξη για τους τρεις ανθρώπους οι οποίοι και πιθανώς να άλλαξαν τα επαγγελματικά τους πλάνα- και όχι μόνο- για τις θέσεις αυτές.

Υπογράμμισε παράλληλα το προφανές πως οι τρεις εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τη νομική οδό ενώ έχει δοθεί ήδη εντολή να αποζημιωθούν για το διάστημα που εργάστηκαν περί τον ένα μήνα.

Αυτά ανέφερε ο κ.Τσώλης και κατά συνέπεια το ενδιαφέρον στρέφεται στην 6η ΥΠΕ και στο γεγονός πως εκεί εντοπίζεται μία ακόμη αστοχία. Το ερώτημα λοιπόν είναι αν θα αναζητηθούν ευθύνες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κώστας

    Καλό είναι επιτέλους κάποιος να έχει ποινικές ευθύνες. Τα λάθη πρέπει να πληρώνονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.