Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

“Ασφαλές επιδημιολογικό περιβάλλον τα σχολεία”

Αναστολή λειτουργίας μόνο για το 0,20% ένα μήνα από το πρώτο κουδούνι

Ενας μήνας συμπληρώνεται αύριο από την έναρξη λειτουργίας των σχολείων, στα οποία το κουδούνι χτύπησε στις 14 Σεπτεμβρίου.

Από τα επιδημιολογικά στοιχεία, δεν έχει προκύψει τάση μεταφοράς του κορωνοϊού μεταξύ των μαθητών, ενώ δεν παρατηρούνται ενδείξεις διασποράς του στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά πρωτίστως μεμονωμένα κρούσματα που προέρχονται έξω από τη σχολική μονάδα.

Στο Αγρίνιο μοναδική περίπτωση αποτελεί τμήμα του 7ου Γυμνασίου όπου προέκυψε κρούσμα σε μαθητή προερχόμενο και αυτο απο συρροή εκτός σχολικής μοναδας. Το τμήμα αυτό εχει αναστείλλει τη λειτουργία τους ως αύριο. Σε αναστολή εξάλλου είναι τέσσερα τμήματα δημοτικού σχολείου της Κατοχής μετά απο κρούσμα σε δάσκαλο.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά ,  τα σχολεία αποτελούν ένα ασφαλές επιδημιολογικό περιβάλλον, όπου ακολουθούνται κατά γράμμα τα μέτρα πρόληψης και είναι αποτελεσματικά.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία σε ποσοστό 0,20% των σχολικών μονάδων, δηλαδή 29 σχολικές μονάδες στις περισσότερες από τις 140.000 που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Επίσης, έχει ανασταλεί η λειτουργία σε ποσοστό 0,25% των σχολικών τμημάτων, δηλαδή 207 σχολικά τμήματα σε πάνω από από 80.000 τμήματα, ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοιού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.