Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

“Δεν παίζουμε στο δημόσιο χώρο”

“Δεν παίζουμε στο δημόσιο χώρο”

“Ο δημόσιος χώρος έχει ανάγκη από σοβαρότητα. Δεν παίζουμε στο δημόσιο χώρο”.

Τα ανωτέρω είχε αναφέρει μετά τις παρεμβάσεις στον μεγάλο περίπατο της Αθήνας, ο βραβευμένος για την ανάπλαση της Παραλίας Θεσσαλονίκης αρχιτέκτονας, Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Το παράδειγμα και τα λάθη της πρωτεύουσας σε ότι αφορά τον μεγάλο περίπατο τα είχαμε διαβάσει σε αθηναϊκά μέσα, αλλά σίγουρα κανένας δεν θα περίμενε πως θα ακολουθήσει το μονοπάτι και ο δικός μας πλέον, μικρός περίπατος.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, θα περιμέναμε να έχουν φτάσει οι πρώτες διαφωνίες από συμβούλια αρχιτεκτόνων η ακόμα και από μηχανικούς που θα εκφράζουν την διαφωνία τους για τις εν λόγω παρεμβάσεις.

Παρεμβάσεις, οι οποίες θα κοστίσουν όπως μάθαμε κάτι λιγότερο από 13 χιλιάδες. Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Οι πεζόδρομοι βάφονται προσωρινά κόκκινοι και αρκετοί αναρωτιούνται ποια είναι η χρησιμότητα της κίνησης αυτής.

Το “τερέν” περνά και από μπροστά από ιστορικά κτίρια, όπως αυτό της τράπεζας της Ελλάδος , το κτίριο των δημοτικών συμβουλίων. Ίσως το δούμε βέβαια και έξω από το ΔΗΠΕΘΕ, στον δρόμο της πολυσυζητημένης, για τις πεζοδρομήσεις Βότση.

Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τελική μορφή των πεζοδρομήσεων καθώς αυτή η ώρα αργεί ακόμα αλλά αν κρίνουμε, από τις ατυχείς κατά την ταπεινή μου γνώμη, παρεμβάσεις στον κινηματογράφο “Ελληνίς” μια επιφύλαξη υπάρχει.

Λίγη σοβαρότητα με τον δημόσιο χώρο δεν βλάπτει.

Χρήστος Θεοδωρόπουλος

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Magna Cum Laude

  Δηλαδή κύριε Ροδίτη, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, οι δρόμοι εξυπηρετούν γαμπρούς και κάγκουρες. Σκεφτείτε το την επόμενη φορά που θα περάσετε από το κέντρο με το αυτοκίνητό σας, κολλημένο ανάμεσα σε βανάκια που προφανώς κάνουν κάποια δουλειά και σε ιχ που κατεβάζουν γιαγιάδες και παππούδες να πάνε στο γιατρό και αναζητείστε εκεί ταμπέλες για το διαίρει και βασίλευε.
  Κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν είχε το Αγρίνιο και απέκτησε!
  Εαν δουλεύει κάποιος άλλος στο κέντρο, παρακαλώ να επιβεβαιώσει, γιατί μου φαίνεται ότι οι περισσότεροι που έχουν θετικές απόψεις επι του θέματος, είναι τουρίστες που ήρθαν από τους Καλαρρύτες ή αγκαλλιασμένοι με τον δήμαρχο.

 2. Anonimos

  Το Αγρίνιο έχει σοβαρό πρόβλημα κυκλοφοριακό. Μια γιαγιά ηλικιωμένη ή ένας παππούς έχει δικαίωμα να πάει στο γιατρό, και στο φαρμακείο του που όλοι άπαντες οι επαγγελματίες Υγείας βρίσκονται στο ιστορικό απαγορευμένο κέντρο της πόλης. Μπορεί να περπατάει στα γιαλιστερα πεζοδρόμια που μετά από ψυλοβροχο γλιστράνε και ο απόστρατος της ζωής που μεγάλωσε και σπούδασε τα παιδιά του με αξιοπρέπεια, δεν έχει δικαίωμα να πάει ούτε για έλεγχο της υγείας του. Οι δρόμοι όταν γίνονται πεζοδρόμοι, θέλουν και αλλαγή κυκλοφορίας για την γρήγορη πρόσβαση στο κέντρο, και όχι δια μέσω Καλαμάτας και περιφερειακά να γίνεται προσέγγιση να πάνε εκεί που πρέπει. Καλοί οι πεζοδρομοι αλλά να αλλάξει και το κυκλοφοριακό με μελέτη σοβαρή όχι στο γόνατο.

 3. Όχι άλο Ροδίτη, Πάριο και Αλεξίου

  Όχι άλλο Ροδίτη ρε παιδιά.
  Κορεσμός ρε παιδιά.
  Όχι άλλο Ροδίτη, Πάριο και Αλεξίου.

 4. Κωστας

  Πάντως η δημοτική αρχή τιμά με το κόκκινο χρώμα το ΚΚΕ και την αριστερά γενικότερα, κάτι παρόμοιο με την κυβέρνηση του ΚΥΡΙΑΚΟΎ Μητσοτάκη που πρότεινε και Σακελλαροπουλου για ΠτΔ και έβαλε και πρώην πασοκο ως υπουργό δημόσιας τάξης και γενικά δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον του προς την κέντροαριστερα και τον “προοδευτικό” κόσμο. Μιλάμε για πρόοδο…

 5. Ανώνυμος

  Τι ξεφτυλικια είναι;;; αυτός είναι ο πεζόδρομος;;;; μας δουλεύετε;;;; #χωριατια για παντα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.