Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Απώλεια για το Θέρμο: “Έφυγε” ο Αντώνης Βασιλόπουλος

Απώλεια για το Θέρμο: “Έφυγε” ο Αντώνης Βασιλόπουλος

Θλίψη προκάλεσε στην περιοχή του Θέρμου η είδηση του θανάτου του Αντώνη Βασιλόπουλου Προέδρου και Ιδρυτή της “Εταιρείας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου”.

Ο εκλιπών υπήρξε επίσης δραστήριο στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού και ενεργός πολίτης του δήμου Θέρμου.
Αγωνίστηκε  για την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Αναλήψεως , για την ανέγερση και προβολή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου και για την συνέχιση των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο του Κοινού των Αιτωλών.
Οργάνωσε εκδηλώσεις με σκοπό να διαφημίσει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του τόπου  ,εξέδωσε φυλλάδια προβολής του τοπικού πολιτισμού και άφησε ως παρακαταθήκη σπουδαία κείμενα και μελέτες.

Ψήφισμα του “Εταιρείας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της “Εταιρείας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου” ύστερα από την αναγγελία για τον αδόκητο θάνατο του Προέδρου και Ιδρυτή της Αντώνη Βασιλόπουλου, συνήλθε σήμερα 24 Μαρτίου 2020 σε έκτακτη συνεδρίαση.

Αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

-Να εκφράσει τη συμπαράσταση για το βαρύ πένθος και τα θερμά συλλυπητήρια στη σύντροφό του και στους οικείους του.
-Αντί στεφάνου, χρήματα να δοθούν στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανάληψης, καθώς ο εκλιπών υπήρξε πρωτεργάτης στην αναστήλωση και ανάδειξη της Ιεράς Μονής.
-Να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο μέλλον στη μνήμη του, για το έργο και την προσφορά του στα μνημεία του τόπου μας.
-Να δοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του και να δημοσιευτεί στον τοπικό ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Δήλωση του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα 

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του προσφιλούς μας συμπολίτη Αντωνίου Δημοσθένους Βασιλόπουλου.
Ο εκλιπών υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων του Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου ,δραστήριο στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού και ενεργός πολίτης του δήμου Θέρμου.
Αγωνίστηκε φιλότιμα και ανιδιοτελώς για την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Αναλήψεως , για την ανέγερση και προβολή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου και για την συνέχιση των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο του Κοινού των Αιτωλών.
Δημιούργησε εκδηλώσεις με σκοπό να διαφημίσει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του τόπου μας ,εξέδωσε φυλλάδια προβολής του τοπικού μας πολιτισμού και άφησε ως παρακαταθήκη σπουδαία κείμενα και μελέτες.
Εκφράζοντας το σύνολο των συμπολιτών μας ,ως δήμαρχος Θέρμου ,αποχαιρετώ αυτή την ταραχώδη περίοδο της πατρίδας μας , με ελάχιστα λόγια τον φίλο και συνεργάτη Αντώνη Βασιλόπουλο.
Εύχομαι να ‘ναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του Δερβέκιστας που θα τον σκεπάσει.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.