Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Απώλεια για το Αγρίνιο: “Έφυγε” ο Θωμάς Μπαλαούρας

Απώλεια για το Αγρίνιο: “Έφυγε” ο Θωμάς Μπαλαούρας

 Σε στενό οικογενειακό κύκλο , λόγω των πρόσφατων μέτρων, η κηδεία του.  

Απώλεια για το Αγρίνιο καθώς έφυγε απο τη ζωή , σε ηλικία 82 ετών, ο Θωμάς Μπαλαούρας .  Είχε σημαντική παρουσία σε πολλές εκφάνσεις του δημόσιου βίου.

Σε στενό οικογεκειακό κύκλο θα γίνει  η κηδεία του,το απόγευμα της Κυριακής,  στον Ιερό Ναό Αγίου Δημήτριου Αγρινίου.

Ο Θωμάς Μπαλαούρας γεννήθηκε στον Τρίκλινο Βάλτου, το 1938. Ήταν γιος του Θωμά Μπαλαούρα και της Ευφροσύνης Γιαννιώτη. Παντρεύτηκε τη Μαρία Μπώκου και απέκτησαν τέσσερις γιους και τρία εγγόνια.Τελείωσε την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση στο Αγρίνιο και κατατάχτηκε στον ελληνικό στρατό σε νεαρή ηλικία. Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Συνταγματάρχη.

Σπούδασε Οικονομικά, ήταν απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Φυσικής Αγωγής και διετέλεσε εκπαιδευτής στις καταδρομές (ΚΕΚ Ρεντίνας).

Μετά την αποστρατεία του, είχε ενεργό ανάμειξη στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου, υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίουτο 1994 και στη συνέχεια επικεφαλής της μειοψηφίας την περίοδο 1994-1998.

Υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων για τρεις συνεχόμενες τετραετίες, 1989 – 2001, με μεγάλη και αναγνωρισμένη απ’ όλους προσφορά στον χώρο αυτό. Από τους κυριότερους συντελεστές της καθιέρωσης των επιδομάτων για τα παιδιά και εμπνευστής και δημιουργός της σύνταξης στην πολύτεκνη μάνα (20 μήνες σκληρών αγώνων). Έγινε επίσης μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδας «Τιμής ένεκεν» για την πλούσια κοινωνική του προσφορά.

Έγραψε άρθρα και προτάσεις στις τοπικές εφημερίδες, το μυθιστόρημα «Ντάντυ», παλαιότερα, θεατρικά έργα (ανέκδοτα) και τα «Θανάσιμα αμαρτήματα». Τελευταίο έργο του είναι το «ΑΙΤΩΛΙΑ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ – Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ», αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης εργασίας και αναζήτησης τεσσάρων ετών, που αναφέρεται σε κάθε γωνιά (δήμο, χωριό, οικισμό) του τόπου μας.

Λόγω των πρόσφατων μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας του covid-19,η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Η οικογένεια παρακαλεί να προσευχηθείτε όλοι για την ανάπαυση της ψυχής του.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του  Θωμά Μπαλαούρα :

«Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης πληροφορήθηκα την απώλεια του Θωμά Μπαλαούρα. Ενός πολίτη ενεργού και  δραστήριου ο οποίος υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Τόπο και τους συμπολίτες του. Διακρίθηκε  για το ήθος και την εντιμότητά του. Όλοι θα   τον θυμόμαστε για τον δυναμισμό και την μαχητικότητά του, αξίες που τον χαρακτήριζαν μέχρι τις τελευταίες του στιγμές.

Δυστυχώς λόγω των κρίσιμων ημερών που διανύουμε δεν μπορούμε να είμαστε στο πλευρό της οικογένειας του.

Με συγκίνηση τον αποχαιρετώ και εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή  συλλυπητήρια μου».

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Αξιολογος ανθρωπος ,ηθικος ,αγωνιστης,πατριωτης και σωστος οικογενειαρχης.

    Α.Σ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.