Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

«Επιθετικός» με Μωραΐτη ο Κωνσταντόπουλος

«Επιθετικός» με Μωραΐτη ο Κωνσταντόπουλος

Πολύωρη υπήρξε η χθεσινή έκτακτη (δια τηλεδιασκέψεως) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου για το ζήτημα του Πανεπιστημίου.

Πέραν των μελών των δημοτικού συμβουλίου παρεμβάσεις ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός , οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης, Γιώργος Βαρεμένος, Θάνος Μωραΐτης και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, εκπρόσωποι φορέων (ΤΕΕ, Επιμελητήριο κ.α.) καθηγητές πανεπιστημιακών τμημάτων και φοιτητές.

Ακούστηκαν πολλά, ειπώθηκαν ενδιαφέροντα πράγματα και υπήρξαν διαξιφισμοί.

Μια αντιπαράθεση ωστόσο αιφνιδίασε. Αυτή των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Κωνσταντόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ Θάνου Μωραΐτη που ανέφερε πως το Αγρίνιο “εμπαίζουν οι κυβερνήσεις”.

Ο Δ.Κωνσταντόπουλος ξάφνιασε καθώς- πέραν της…παθιασμένης παρέμβασης του- έστρεψε τα βέλη του σχεδόν αποκλειστικά στον Θάνο Μωραΐτη που του χρέωσε πως ως μέλος του κοινοβουλίου και της Κυβέρνησης το 2012 ψήφισε το Σχέδιο «Αθηνά» που κατήργησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας. Τον κάλεσε μάλιστα να κάνει αυτοκριτική.

Ο Θάνος Μωραΐτης απλώς επιχείρησε να τον διορθώσει πως το «Αθηνά» ψηφίστηκε το 2013 και πως δεν ήταν υπουργός τότε.

Ο Κωνσταντόπουλος αντεπιτέθηκε σαν…έτοιμος από καιρό γι’ αυτή την αντιπαράθεση (των παλαιών “συντρόφων” στο ΠΑΣΟΚ).

Το σκηνικό έμεινε ως ένα από τα αξιοσημείωτα της κατά τα λοιπά εποικοδομητικής συζήτησης που έστω και έτσι έβαλε στο ίδιο τραπέζι τους βουλευτές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ του Νομού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.