Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

“Γενναία απόφαση” για το περιβαλλοντικό τέλος της ΔΕΥΑΑ ζητά τώρα ο Παπαναστασίου

“Γενναία απόφαση” για το περιβαλλοντικό τέλος της ΔΕΥΑΑ ζητά τώρα ο Παπαναστασίου

“Η ΔΕΥΑΑγρινίου  υποχρεούται  να επιβάλλει το περιβαλλοντικό τέλος  το οποίο θα απορροφήσει χωρίς αύξηση τιμολογίων αλλιώς δεν θα έχει προϋπολογισμό  και δεν θα μπορεί να λειτουργήσει”, υποστηρίζει ο δήμαρχος Αγρινίου. 


«Η ΔΕΥΑΑ υποχρεούται να επιβάλλει το περιβαλλοντικό τέλος το οποίο θα απορροφήσει χωρίς αύξηση τιμολογίων αλλιώς δεν θα έχει προϋπολογισμό  και δεν θα μπορεί να λειτουργήσει». 

Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  να καταψηφίσει την  εφαρμογή περιβαλλοντικού τέλους για την λεκάνη απορροής του Αχελώου.

Αξιοσημείωτο πως πριν δύο μήνες ήταν ο ίδιος μπροστάρης της καταψήφισης από το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου του τέλους το οποίο χαρακτήριζε «νταβατζηλίκι».

 Δηλώνει λοιπόν τώρα ο Γ.Παπαναστασίου:

«Τις τελευταίες ημέρες  ειπώθηκαν πολλά, τόσο κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ όσο και μετά, σχετικά με την εφαρμογή του περιβαλλοντικού τέλους στην ΔΕΥΑΑ.

Θα ήθελα να διευκρινίσω, προκειμένου οι πολίτες να έχουν ολοκληρωμένη ενημέρωση, ότι  το περιβαλλοντικό τέλος επιβάλλεται κατ’ εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας η οποία εναρμονίζεται  με το κοινοτικό δίκαιο και τις κοινοτικές οδηγίες. Αφορά σε όλες ανεξαιρέτως τις λεκάνες απορροής όπως αυτές θεσμοθετήθηκαν σε εθνικό επίπεδο.  Αυτό σημαίνει ότι  το τέλος επιβάλλεται  σε όλους τους φορείς που διαχειρίζονται ύδατα λεκανών απορροής ποταμών όπως του Αχελώου. Δηλαδή, η ΔΕΥΑΑγρινίου  υποχρεούται  να επιβάλλει το περιβαλλοντικό τέλος  το οποίο θα απορροφήσει χωρίς αύξηση τιμολογίων αλλιώς δεν θα έχει προϋπολογισμό  και δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. 

Αναγκαζόμαστε λοιπόν να λάβουμε μια γενναία απόφαση, παρά τις πολιτικές αντιρρήσεις μας,  προκειμένου η  ΔΕΥΑΑ ν’ ανταποκρίνεται πλήρως στο ρόλο της  παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες  στους δημότες μας».

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  ΕΙΝΑΙ……………ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ !!!!!!!!! CHRISTOS

 2. Σπύρος

  Άκη τι είναι αυτό το χαράτσι ?
  Ενημέρωσέ μας..

  Υ.Γ σε ρωτάω γιατί έχω πιτσαρία και ξοδεύω πολύ νερό

 3. Άκης ο πίτσας

  Άκη έμαθα ότι κάνεις διανομή πίτσας με παγοπέδιλα. Είναι αλήθεια?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.