Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

“Η μάχη με τον κορωνοϊό ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη” λέει ο γιατρός απο το Νιοχώρι

“Η μάχη με τον κορωνοϊό ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη” λέει ο γιατρός απο το Νιοχώρι

«Η μάχη με τον κορωνοϊό ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη, στα όρια της ανθρώπινης αντοχής τόσο σε οργανικό-σωματικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο».
Τη χαρακτηριστική αυτή αναφορά κάνει σε ανάρτηση του ο Νίκος Σιδηράς, ο ιατρός από το Νιοχώρι Οινιάδων που υπήρξε το πρώτο άτομο που επισήμως νόσησε από τον κορωνοϊό στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο γιατρός που έδωσε πολυήμερη μάχη με τη νόσο, κάτι που με θάρρος γνωστοποίησε ο ίδιος, με μια συγκινητική ανάρτηση αναφέρει πως επέστρεψε στα καθήκοντα του μην παραλείποντας να εφιστήσει για την προσοχή «γιατί η νόσος δεν έχει φύγει και θα πρέπει να λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις».

Η ανάρτηση του γιατρού είναι η εξής:
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Δυο μήνες από την εισαγωγή μου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, αφού διαγνώσθηκα θετικός σε πνευμονία από Covid – 19, και ένα μήνα περίπου από την έξοδό μου απ’ αυτό, θα ήθελα εγώ και η οικογένειά μου να ευχαριστήσουμε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ως άνω Νοσηλευτικού Ιδρύματος, ιδιαιτέρως τον Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας κ. Χαράλαμπο ΓΩΓΟ, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας και Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής θεραπείας κ. Φωτεινή ΦΛΙΝΤΖΟΥ και την Επίκουρο Καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας κ. Καρολίνα ΑΚΙΝΟΣΟΓΛΟΥ που με την επιστημονική τους γνώση, τις συντονισμένες τους προσπάθειες, την επιμονή τους και την τόλμη να υπερβάλλουν εαυτών θεραπευτικά, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, μου χάρισαν το δώρο της δεύτερης ευκαιρίας.
Η μάχη με τον κορωνοϊό ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη, στα όρια της ανθρώπινης αντοχής τόσο σε οργανικό-σωματικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συγγενείς, φίλους και φίλες, γνωστούς και αγνώστους, που εκείνες τις δύσκολες ώρες προσευχήθηκαν για μένα.
Εδώ θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας γιατί η νόσος δεν έχει φύγει και θα πρέπει να λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.
Απολύτως υγιής τόσο στις εργαστηριακές όσο και στις απεικονιστικές εξετάσεις μου επέστρεψα πλέον στα καθήκοντά μου.
Σε όλους εσάς θα ήθελα να δώσω μια συμβουλή: μη χάνετε χρόνο από τους αγαπημένους σας… η ζωή είναι απρόβλεπτη!

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.