Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

“Ιθάκες”: Συγκίνηση στα εγκαίνια της νέας δομής στο Αγρίνιο

Σε κλίμα συγκίνησης- και με μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες του Αγρινίου -έκλεισε, την Κυριακή 17 Μαρτίου, το τριήμερο εκδηλώσεων των εγκαινίων του Κέντρου Πρόληψης και Εικαστικής Παρέμβασης “Ιθάκες”  (νέα δομή του «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου).

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου, έγιναν τα εγκαίνια της Δομής από το Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά.

Παράλληλα εγκαινιάστηκε το άνοιγμα της εικαστικής έκθεσης της Ίνας Καραγεώργου, “δέμας ετερότοπον’“,  η οποία φιλοξενείται στις ‘ΙΘΑΚΕΣ’ ως και την Πέμπτη 21 Μαρτίου (18:00-21:00, ώρες κοινού). Η “φήμιος περιπλάνησις” σε συγγραφή και ερμηνεία της Υπεύθυνης της Δομής, Αθανασίας Δημητρίου σε μουσική διάδραση με την Ευσταθία Γρέντζελου, πλαισίωσε τα εγκαίνια.

Το “παρών” έδωσαν ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Δρ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Δρ. Αντώνιος Γκανάς, η Προϊσταμένη του Τμήματος Πρόληψης, Έφη Γεωργουλοπούλου ο πρώην Βουλευτής  Ιωάννης Βαϊνάς, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Γκούντας, Ιωάννης Φαρμάκης, Μαρία Παπαγεωργίου και Όλγα Πιστιόλη – Σαλακίδου καθώς και πλήθος πολιτών, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους εικαστικούς χώρους.

Ακολούθησε το διήμερο εκδηλώσεων “δυο διαφορετικές μέρες”, αφιερωμένο στα παιδιά, αφού η νέα δομή θα στοχεύσει, κυρίως, σε αυτή την ομάδα καθολικής πρόληψης.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου παρουσιάστηκε σε κέντρο εστίασης του Αγρινίου, η παιδική θεατρική παράσταση “ο γλυκός Μένιος”, βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι που έγραψε, εικονογράφησε αλλά και ερμήνευσε ομάδα μαθητών του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, με τη συμμετοχή μελών του Συλλόγου Διαβητικών Αιτω/νίας “Γλυκιά Οικογένεια”. Την παράσταση σκηνοθέτησε η ηθοποιός Κάτια Ζαρκάδα.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου, στο ΑΝΕΣΙΣ, πλήθος κόσμου απόλαυσε και καταχειροκρότησε τη θεατρική παράσταση “το κομμάτι  που λείπει” από ομάδα παιδιών του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Αγρινίου “ΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ” αλλά και μελών του Προσωπικού. Η δραματοποίηση και η εμψύχωση έγινε από τη θεατρολόγο Μαρίνα Καραφά.

Παράλληλα το Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» παρουσίασε το καινοτόμο εγχειρίδιο του για μαθητές νηπιαγωγείου & δημοτικού, “χώμα & νερό”γραμμένο από οκταμελή ομάδα εκπαιδευτικών από σχολεία της Αιτωλ/νίας,  με το μουσικό δρώμενο ‘το καράβι κι ο Οδυσσέας’ σε μια συγκλονιστική ερμηνεία από το μικρό μαθητή, Γιάννη Παπαθανασίου σε στίχους Δήμητρας Σπυροπούλου και μουσική Ευσταθίας Γρέντζελου & Γιώργου Αθανασόπουλου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.