Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

“Kαπναποθήκες Ηλιού: Το διαρκές έγκλημα κατά της ιστορίας της πόλης μας συνεχίζεται…”

“Kαπναποθήκες Ηλιού: Το διαρκές έγκλημα κατά της  ιστορίας της πόλης μας συνεχίζεται…”

Στην υπόθεση των Καπναποθηκών Ηλιού επανέρχεται ο  επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος τονίζοντας πως «καμιά παρέμβαση δεν έχει γίνει στο κτήριο, η κατάσταση του οποίου χειροτερεύει μέρα με τη μέρα κινδυνεύοντας άμεσα με κατάρρευση». Η ανακοίνωση:

 ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ ΗΛΙΟΥ

ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Πριν από ένα χρόνο μια ομάδα πολιτών του Αγρινίου μην αντέχοντας άλλο να βλέπουμε την τραγική κατάσταση των καπναποθηκών Ηλιού πήραμε την πρωτοβουλία και ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για τη διάσωσή τους.  Συγκεντρώσαμε 500 υπογραφές συμπολιτών μας και πετύχαμε να φέρουμε ξανά το θέμα στην επικαιρότητα. Με τη δράση μας και την πίεση που ασκήσαμε κατορθώσαμε το αίτημα μας να φτάσει και στην Ελληνική Βουλή όπου υπήρξαν απαντήσεις των αρμόδιων υπουργών και τελικά να συζητηθεί αναλυτικά σε δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Στην συνεδρίαση του στις 11 Ιουνίου 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία υπέρ της πρότασης που κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν οι οποίες συνοπτικά είναι:

Α. Είναι επιβεβλημένη η ανάληψη πρωτοβουλίας του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με σκοπό να διαλυθεί το συγκεκριμένο ίδρυμα και να αποφασιστεί η τύχη της περιουσίας του.

Β. Τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως Αρμόδια Αρχή, όσο και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, θα πρέπει να λάβουν μέτρα κατεπείγοντος χαρακτήρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του κριθέντος ετοιμόρροπου ιστορικού μνημείου.

Επειδή από τότε έχουν περάσει 7 μήνες και καμιά παρέμβαση δεν έχει γίνει στο κτήριο, η κατάσταση του οποίου χειροτερεύει μέρα με τη μέρα κινδυνεύοντας άμεσα με κατάρρευση είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση της κοινωνίας του Αγρινίου και πολλά τα ερωτήματα των πολιτών.

Τι ενέργειες έκανε ο Δήμος Αγρινίου ώστε να υλοποιηθούν οι αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως τα μέτρα κατεπείγοντος χαρακτήρα για την προστασία του κτηρίου και ποια ήταν τα αποτελέσματα;

Τι άμεσες ενέργειες προτίθεται να κάνει, πριν να είναι πολύ αργά, ώστε να διασωθεί ένα σημαντικό διατηρητέο κτήριο, κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της πόλης μας;

Θα συνεχίσουν άραγε ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι απλοί θεατές του εγκλήματος που συντελείται κατά της ιστορίας της πόλης μας;

Ένα ερώτημα που δεν αφορά μόνο τις καπναποθήκες Ηλιού αλλά όλα τα διατηρητέα κτήρια καπνού της πόλης μας που δυστυχώς έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών»

 

 

.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.