Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

“Να ενταχθεί στο Τομεακό του Υπουργείου Μεταφορών η σύνδεση Αστακός-Πλατυγιάλι”

“Να ενταχθεί στο Τομεακό του Υπουργείου Μεταφορών η σύνδεση Αστακός-Πλατυγιάλι”

Έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που θα συνδέει τον Αστακό με το Πλατυγιάλι και την Ιόνια Οδό ζητούν διαχρονικά οι κάτοικοι της περιοχής και η δημοτική αρχή.  Και σε αυτόν τον δρόμο βασίζουν ελπίδες για ανάπτυξη.

Το θέμα τέθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου το οποίο και ενέκρινε την πρόταση του δημάρχου για αίτημα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να εντάξει στο τομεακό του πρόγραμμα και να χρηματοδοτήσει το δρόμο Αστακός-Πλατυγιάλι, καθώς και να ολοκληρώσει και το εναπομείναν τμήμα από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Άγιο Ηλία και την Ιόνια οδό.

«Η λειτουργία του λιμανιού του Πλατυγιαλίου Αστακού είναι πολύ σημαντική τόσο για το Δήμο μας όσο και γενικότερα για την εθνική οικονομία. Η σύνδεση του λιμανιού με ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο με την πόλη του Αστακού και με την Ιόνια οδό είναι απαραίτητη για να διευκολύνει τις μεταφορές από και προς το λιμάνι», ανέφερε ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης.

Θύμισε εξάλλου πως   στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προβλεπόταν η σύνδεση του Αστακού με το Πλατυγιάλι και την Ιόνια οδό. Έχει συνταχθεί και υπάρχει ήδη στο Υπουργείο μελέτη για το τμήμα Πλατυγιάλι-Αστακός στην οποία έχει περιληφθεί και η κατασκευή γέφυρας στον Αχελώο ποταμό, στην θέση Γουριά. Το τμήμα Πλατυγιάλι-Άγιος Δημήτριος έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει παραληφθεί γιατί έχει αρκετές κακοτεχνίες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.