Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

“Να μην κάνει ο καθένας ότι θέλει στους πεζοδρόμους” ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι Αγρινίου

“Να μην κάνει ο καθένας ότι θέλει στους πεζοδρόμους” ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι Αγρινίου

Συγκεκριμένη τροποποίηση του «κανονισμού λειτουργίας πεζοδρόμων και οδών ήπιας κυκλοφορίας του Δήμου Αγρινίου» εισηγήθηκε, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δ.Σκορδόπουλος και το θέμα έδωσε αφορμή να εκφραστεί αντίλογος για τις πρωτοβουλίες ιδιωτών να προβούν σε εικαστικές παρεμβάσεις σε νέους πεζοδρόμους.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Κορδολαίμης ζήτησε να υπάρχει ενιαία αισθητική στους πεζοδρόμους και να μην κάνει «ο καθένας ότι θέλει» επικαλούμενος τα παραδείγματα του γκράφιτι στα Καραπανέικα , του βαμμένου δρόμου στη Σούλου αλλά και της τοποθέτησης παταριών και ομπρελών από επαγγελματίες σε άλλα σημεία.

Στην επισήμανση αυτή συμφώνησαν και άλλοι σύμβουλοι με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Φαρμάκη να χαρακτηρίζει σωστή την τοποθέτηση. Εκφράστηκε εξάλλου η ανάγκη να δίνεται άδεια για κάθε παρέμβαση με τον Γενικό Γραμματέα Δ.Τζώλη να σημειώνει πως αυτό είναι ευθύνη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής του δήμου όπου πρέπει να κατατίθεται αίτημα.

Αναφορικά με την τροποποίηση που προτάθηκε αυτή αφορά τη δυνατότητα από 7:00π.μ.-9:30π.μ. και από 14.00 έως και ώρα 17.30 για όλες τις ημέρες εξαιρούμενων των Κυριακών και Αργιών
της κίνησης οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων μικτού βάρους μέχρι τεσσάρων τόνων καθώς και των οχημάτων που ανήκουν σε μόνιμους κατοίκους και ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές καταστημάτων, απαγορευμένης αυστηρά της στάθμευσης και επιτρεπόμενης μόνο μικρής διάρκειας στάσης για φορτοεκφόρτωση.

Οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επαγγελματίες-εκμεταλλευτές εμπορικών καταστημάτων ή καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να εφοδιαστούν με ειδική γραπτή άδεια από το Δήμο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Αναρχοκαπιτάλας

  Εκτιμώ ότι αν ζωγραφίζουν μόνο τις μάπες του Βελουχιώτη και του Βελισσάρη, όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

 2. Αλεκος

  Αγαπητοί δημοτικοί συμβουλοι αγανακτειτε για τέτοιες παρεμβάσεις; όταν εξαφανιζονται οι κάδοι απορριμάτων από τους δρόμους και οι δημότες μεταφέρουν τα σκουπίδια με τα Ι. Χ. Ε. τους τι κάνετε;

 3. κάλλιο αργά

  Επιτέλους, πήραν θέση οι αρμόδιοι που δεν είναι άλλοι από τους αιρετούς .
  Αρέσουν(;) δεν αρέσουν, δεν μπορεί ο καθένας να αποφασίζει παρεμβάσεις που αφορούν όλους. Αυτό λέγεται αυθαιρεσία και δεν έχει θέση στις δημοκρατίες.

 4. Ο Θεος

  Κατι ομορφο σχεδιαστηκε και αμεσως να πεσετε να το φατε.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΛΕΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ .ΑΙΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.